Fenerbahçe Beko Milutinov’u Bitirmeye Çalışıyor

24.06.2022 - 12:37

Fenerbahçe Beko Milutinov’u Bitirmeye Çalışıyor

Fenerbahçe Beko, sezon biter bitmez vakit kaybetmeden transfer çalışmaları için kolları sıvadı. Özellikle son günlerde transfer çalışmalarını son hızla sürdüren sarı lacivertli ekip, önce koç İtoudis’i sonra ise Motley’i resmi olarak duyurdu. Fenerbahçe Beko şimdi de başarılı oyuncu Nikola Milutinov transferini bitimeye çalışıyor. Peki Fenerbahçe Beko’nun ilgilendiği Sırp yıldız Milutinov kimdir? Milutinov’un daha önce oynadığı takımlar hangileri? Fenerbahçe’nin teklifine sıcak bakan Milutinov nereli? Bu soruların yanıtlarını sizler için derlemeye çalıştık.

Milutinov Fenerbahçe’de İddiası

Sezon içinde Eurolig potasının dışında kalan ancak aynı organizasyonu şampiyon tamamlayan Efes’i lig yarışında devirmeyi başaran Fenerbahçe Beko, ne denli ciddi bir tehdit olduğunu kanıtlamış oldu. Takım şampiyonluktan hemen sonra gelen ve giden oyunculara dair duyuruları yapmaya başladı. Samet Geyik ve Motley’i kadrosuna katan takım, kaptan Melih’le de yeni bir sözleşme imzaladı. Öte yandan takımın efsane ismi Vesely ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Vesely dışında Starks, Floyd, Barthel gibi isimlerle de yollar ayrıldı. Önümüzdeki sezonda güçlü bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe Beko, takımın başına CSKA Moskova’dan İtoudis’i getirdi. Önümüzdeki günlerde İtoudis’in de önderliğinde takım kimyasına uygun transferlerin yapılması bekleniyor. Bu anlamda en çok konuşulan isimlerden biri de Sırp basketbolcu Milutinov. Sarı lacivertli ekibin ısrarla getirmek istediği Milutinov kimdir, gelin yakından bakalım.

Milutinov Kimdir?

 

Fenerbahçe Beko’nun yeni sezonda takımda görmek istediği Nikota Milutinov, Sırp kökenli bir basketbolcu. Bilindiği üzere Fenerbahçe Beko son dönemde transfer süreçlerinde Sırp oyunculara genel olarak öncelik veriyor. Son olarak CSKA forması giyen oyuncunun Fenerbahçe Beko’ya sıcak bakmasında elbette eski koçunun da burada olması önemli bir etken. 1994 doğumlu olan oyuncu 2.13 cm boyunda. Pivot pozisyonunda görev yapan Milutinov daha önce NBA’de Spurs tarafından 26’ncı basamaktan seçilmişti.

   

Milutinov Nereli?

Milutinov, 30 Aralık 1994 tarihinde Sırbistan’ın Novi Sad isimli şehrinde doğmuştur. Anne ve babası da Sırp kökenli olan yıldız basketbolcu, Sırbistan milli takımında da forma giymiştir. 

Milutinov Sosyal Medya Hesabı

Sırp pivot Milutinov Twitter ve Instagram hesaplarını aktif olarak kullanıyor. Oyuncunun Twitter ve Instagram hesaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

 

Twitter: https://twitter.com/nmilutinov

 

instagram: nikola_milutinov11

Milutinov Oynadığı Takımlar

 

Sırbistan’ın son dönemde yetiştirdiği en başarılı pivotlardan biri olan Nikota Milutinov, NBA seçmelerinde başarılı olsa da bu arenada forma şansı bulamadı. Kariyerine Partizan ile başlayan başarılı oyuncu, buradaki üstün performansı sayesinde Olympiakos’a transfer oldu. Yunanistan’daki macerasından sonra kariyerine Rusya’da devam etme kararı alan pivot, CSKA takımında başarılı bir performansa imza attı. Bu sene Rusya’daki savaştan dolayı CSKA’nın Eurolig macerası bilindiği üzere yarım kaldı ve takımın bir bölümü dağıldı. Milutinov’un Fenerbahçe Beko’ya gelmesi durumunda 5 numara eksikliğini ciddi ölçüde doldurması bekleniyor.