Kazımcan Karataş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

23.06.2022 - 22:02

Kazımcan Karataş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Transfer döneminin başlamasıyla Süper Lig kulüpleri atağa geçti. Hem Galatasaray hem de Beşiktaş’ın peşinde olduğu genç yıldız Kazımcan Karataş da transferin gözde isimleri arasında yer alıyor. Eyüpspor’un da ilgilendiği Kazımcan’ı hangi takımın kadrosuna katacağı merakla beklenirken taraftarlar da Kazımcan Karataş ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Kazımcan Karataş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi mevkide oynuyor?

Transferin gözde ismi Kazımcan Karataş için birçok takım devrede. Genç oyuncunun Galatasaray ile söz kestiği iddia edilirken 20 milyon TL civarında bir bonservis ücretinden söz ediliyor. Beşiktaş ve Eyüpspor’un da devrede olduğu Kazımcan Karataş ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Kazımcan Karataş Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Kazımcan Karataş

Kazımcan Karataş16 Ocak 2003 doğumlu. 19 yaşındaki oyuncu İzmir doğumlu. Kazımcan Karataş’ın ana mevkisi sol bek ancak genç yıldız hücum hattında da her iki kanatta forma giyebiliyor. Sol ayaklı oyuncunun takımıyla 2026 yılına kadar devam eden bir sözleşmesi bulunuyor.  Genç oyuncu savunma oynuyor olmasına rağmen geçtiğimiz sezon sadece 1 sarı kart gördü.

Kazımcan Karataş’ın Kariyeri

KAzımcan Karataş

Kazımcan Karataş futbola 2013 yılında Altay altyapısında başladı. 2020’de Altay’ın A takımına seçilen oyuncu, bu tarihten beri İzmir ekibinin formasını giyiyor. 1.82 boyundaki oyuncu geçtiğimiz sezon Altay forması ile 25 maça çıktı. Kazımcan bu maçlarda 2 asiste imza attı. Genç oyuncu bir önceki sezon 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen Altay’da 6 kez forma şansı bulabilmiş ve 1 de gol atma başarısı göstermişti.

Kazımcan Karataş U-19 milli takımımızın da formasını 13 kere giydi. Bundan sonraki dönemde U21 milli takımında forma giyecek olan Kazımcan’ın piyasa değeri Transfermarkt’a göre 950 bin euro.