Mehmet Büyükekşi TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig Yayınları Hakkında Açıklama Yaptı

23.06.2022 - 21:38

Mehmet Büyükekşi TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig Yayınları Hakkında Açıklama Yaptı 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig yayınları hakkında açıklama yaptı. Dijital platformlarda bu ligleri yayınlamak istediklerini belirten Büyükekşi, böylece kulüplere yeni kaynak oluşturmayı planladıklarını sözlerine ekledi. 

TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig yayınları geçtiğimiz yıl futbolseverleri tam anlamıyla memnun etmedi. Yerel kanallar ve kulüplerin sosyal medya platformlarından yayınlanan maçlar, yayıncılık açısından çok başarılı olmadı. Zaman zaman yeni bir yayıncı konusunda ortaya iddialar atılsa da bu iddialar sezon sonuna kadar gerçeğe dönüşmedi.  

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig maç yayınları hakkında açıklamalarda bulundu. D-Smart ekranlarında soruları yanıtlayan Büyükekşi, dijital platformlardan bu maçları yayınlamak istediklerini dile getirdi. 

Yayınlarda Maddi Gelir Elde Edip Kulüplere Yardım Etmek İstiyoruz 

Dijital platformlardan TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig yayınlarına imza atmak istediklerini belirten Mehmet Büyükekşi şu ifadeleri kullandı: 

2'nci Lig ve 3'üncü Lig maçlarının daha yakından takip edilebilmesi için dijital olarak naklen yayınlanmasını planlıyoruz. Buradan maddi gelir elde edip kulüplere de katkı sağlamak istiyoruz.
1 mehmet büyükekşi 24.6.2022.jpg      

TFF Maçları Kendi mi Yayınlayacak? 

Dünyanın dört bir yanında futbol ligleri yayıncıların olmadığı ülkelerde karşılaşmaları dijital platformlardan kendi yayınlıyor. Örneğin; Russian Premier Liga YouTube kanalından maçlar ücretli şekilde Türkiye’deki futbolseverlerle buluşuyor. TFF’nin de yayınları benzer bir sistemle futbolseverlerle buluşturabileceği ve elde edilecek geliri kulüplere dağıtabileceği tahmin ediliyor. 

TFF’nin maçları kendi yayınlama ihtimaliyle beraber farklı dijital platformlarla görüşebileceği de tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü yayınları için FilBox oldukça istekliydi. Olası bir ihalede FilBox’un bu yayın hakları için aktif olabileceği tahmin ediliyor. Türkiye’de adını duyurmak isteyen farklı dijital platformların da bu yayın haklarını almak için çaba göstermesi bekleniyor. 

Yayın haklarını alacak kurumu şimdiden tahmin etmek çok kolay değil. Öte yandan yaz aylarının TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig yayınları noktasında hareketli geçmesi bekleniyor.