Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin Transferdeki İlk Hedefi Marko Arnautovic Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

21.06.2022 - 21:44

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin Transferdeki İlk Hedefi Marko Arnautovic Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Beşiktaş yeni sezon için transfer çalışmalarına hız verdi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Haris Seferovic ve Marko Arnautovic'in gündemlerinde olduğunu açıkladı. Siyah beyazlı takımın taraftarları Bologna’da forma giyen oyuncu ile ilgili detaylar merak ediyor. Marko Arnautovic kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi mevkide oynuyor sorularının yanıtları haberimizde.

Beşiktaş transferde çalışmalarını sürdürüyor. Hocasını sezon bitmeden bulan siyah beyazlılar, yeni transferleri de kamp dönemine yetiştirip sezona hazır bir şekilde girmenin peşinde. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği toplantısının ardından yaptığı açıklamada Marko Arnautovic'i işaret etti. Pek Marko Arnautovic kimdir?

Marko Arnautovic Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Marko Arnautovic

Marko Arnautovic 19 Nisan 1989 doğumlu. 33 yaşındaki oyuncu 1.92 boyunda. Avusturya’nın Viyana şehrinde doğan Arnautovic, santrafor pozisyonunda forma giyiyor. Avusturyalı oyuncu aynı zamanda her iki kanatta da oynayabiliyor. Aslen Sırbistanlı olan Marko Arnautovic geçtiğimiz sezonu İtalya Serie A takımlarından Bologna’da geçirdi. İki ayağını da kullanabilen oyuncunun takımıyla 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Marko Arnautovic’in Kariyeri

Marko Arnautovic

Marko Arnautovic futbola doğduğu ülke Avusturya’nın Austria Wien takımında başladı. Arnautovic ilk çıkışını 2009’da Twente’den Inter’e transferiyle yaptı. Tecrübeli oyuncu 2010’da W. Bremen’e 6.2 milyon euro’ya transfer oldu. Daha sonra İngiltere’de Stoke ve West Ham formaları giydi. West Ham 22.5 milyon euro’ya aldığı oyuncuyu 25 milyon euro’ya Çin’in Shanghai Port takımına sattı.

 Arnautovic 2 sene forma giydiği Çin’den 2021’de Bologna’ya transfer oldu ve geçtiğimiz sezonu burada tamamladı. Transfermarkt’a göre Marko Arnautovic’in güncel piyasa değeri 6 milyon euro.

Marko Arnautovic geçtiğimiz sezon Serie A’da 33 maçta 14 gole imza attı. Arnautovic’in Premier Lig kariyerinde de 43 gol, 37 asisti bulunuyor. Avusturya milli takımının da değişmez oyuncularından olan Marko Arnautovic, 102 kez forma giydiği milli kariyerinde de 33 gole imza atmayı başardı.