Cenk Ergün Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

21.06.2022 - 13:18

Cenk Ergün Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Galatasaray kulübü, sportif direktörlük görevi için Cenk Ergün ile anlaştığını duyurdu. Ergün, gelir gelmez teknik direktörlük konusundan transferlere kadar pek çok konuda açıklama yaptı. Sosyal medyada sarı kırmızılı taraftarlar Cenk Ergün ile alakalı pek çok karama gerçekleştirdi. Sizler için “Cenk Ergün kimdir, Cenk Ergün nereli, Cenk Ergün kaç yaşında?” gibi sorulara yanıt vermeye çalıştık.

Cenk Ergün Kimdir?

Galatasaray’ın hafta başında sportif direktörlük görevi için resmi anlamda açıklama yaptığı Cenk Ergün, daha önce 2015 ve 2018 yılları arasında aynı görevi üstlenmişti. 18 Ekim 1974 tarihinde Bursa’da doğan Ergün, 1993 senesinde Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonraki dönemde Koç Üniversitesi’nde ekonomi alanında lisans eğitimi aldı. Sponsorluk/reklam pazarlamaları gibi alanlara yoğunlaştı. Daha sonraki yıllarda özel maç organizasyonlarına dair çalışmalar yürüttü. Bir süre Galatasaray kulübünde medya direktörü olarak çalıştı. Önceki senelerde Trabzonspor kulübünde de genel müdür yardımcılığı görevini üstlendi. Cenk Ergün oldukça iyi düzeyde İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca biliyor. 2019 senesinde Hollanda’nın Fortuna Sittard takımına da danışmanlık yaptı.

Cenk Ergün Kaç Yaşında?

Kulüp Sensibile ile yolların ayrıldığını açıkladıktan kısa bir süre sonra göreve Cenk Ergün’ü getirdiğini belirtti. Galatasaray’ın yeni sportif direktörü şu an itibarıyla 48 yaşında.

Cenk Ergün Sosyal Medya Hesabı

Galatasaray’ın yeni sportif direktörü olan Cenk Ergün’ün sosyal medya hesapları taraftarlar tarafından araştırılıyor. Twitter hesabı olmayan Ergün’ün Instagram hesabı için aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

https://www.instagram.com/cenkergunofficial/

Cenk Ergün’den İlk Açıklamalar

Cenk Ergün, Galatasaray’daki ikinci dönemi öncesinde GS TV’ye sıcağı sıcağına bazı açıklamalarda bulundu. Öncelikle oldukça mutlu ve heyecanlı olduğunu vurgulayan çiçeği burnunda sportif direktör, Florya’nın A’dan Z’ye idaresini sağlamakla görevli olduğunu dile getirdi. Cenk Ergün teknik direktörlük konusuna da şu sözlerle açıklık getirdi: “Şu anda sözleşmesi devam eden bir teknik direktörümüz var, sözleşmesi sürerken bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum, şu anda Okan hoca da dahil olmak üzere birçok hocanın adı geçiyor, yönetimin de bu süreçte belli temasları var, yakında bu konuda resmi açıklamalar yapılacaktır.”

Son olarak, şampiyonluk konusunda herhangi bir söz vermenin doğru olmayacağının altını çizen Ergün, “Takımın bu sene şampiyonluk için tüm mücadelesini ortaya koyacağından eminim. Orta saha başta olmak üzere eksik noktalar için gerekli transfer çalışmalarına başlayacağız.” şeklinde konuştu.