96'ncı Gazi Koşusu Spor Smart’ta

21.06.2022 - 12:34

96'ncı Gazi Koşusu Spor Smart’ta 

Pazar günü koşulacak 96'ncı Gazi Koşusu Spor Smart’ta. Yarışın Spor Smart dışında beIN Sports Haber, A Spor, Tivibu Spor, Kanal D, Habertürk, Haber Global ve Tay TV gibi kanallarından da yayınlanması bekleniyor. 

Gazi Koşusu 26 Haziran Pazar günü 96’ncı kez yarış tutkunlarıyla buluşacak. Birincilik ikramiyesinin 2 milyon 500 bin TL olduğu yarışa 22 safkan kaydoldu. 19 erkek, 3 dişi safkan tarihe geçebilmek için Veliefendi Hipodromu’nda piste çıkacak. Bu dev yarışın yayıncısı da geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Spor Smart ekranlarından bu keyifli yarış naklen yayınlanacak. Pazar 17.15’ten itibaren bu yarışı Spor Smart ekranlarından takip edebilirsiniz.  

Farklı Kanallardan Yarışın Yayınlanması Bekleniyor 

Spor Smart’ın yaptığı duyuru dışında henüz farklı bir kanal duyuru yapmadı. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Gazi Koşusu neredeyse Türkiye’deki tüm spor kanallarından naklen yayınlanıyordu. 96'ncı Gazi Koşusu’nda da durumun değişmeyeceği tahmin ediliyor. 

Geçtiğimiz yıl Gazi Koşusu Spor Smart’ın yanı sıra beIN Sports Haber, Tivibu Spor, A Spor, Kanal D, Tay TV, Habertürk, NTV, Haber Global, TRT Spor Yıldız gibi kanallardan naklen yayınlamıştı. Bu yıl da bu kanalların yarışı yayınlayabileceği tahmin ediliyor. 

https://cdnuploads.aa.com.tr/uploads/Contents/2021/06/26/thumbs_b_c_9d5cfa79544f88cd9c77a58cefb1c50e.jpg?v=185802 

Geçtiğimiz Yıl Ahmet Çelik’in Bindiği Burgas Şampiyon Oldu 

Türk at yarışçılığının derbisi şeklinde tanımlanan Gazi Koşusu’nda geçtiğimiz yıl Ahmet Çelik’in bindiği “Burgas” şampiyon oldu. 21 erkek, 1 dişi safkanın katıldığı yarışta ikinciliği Gökhan Kocakaya'nın bindiği ve Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu "Real Runner" adlı safkan aldı. Üçüncü sırada ise Adnan Türkoğlu'nun sahibi olduğu ve Kadir Tokaçoğlu'nun bindiği "Megaloman" adlı safkan geldi. 

Geçtiğimiz yıl gazi koşusunda birincilik ödülü 2 milyon 100 bin TL’ydi. Seyircisiz gerçekleştirilen Gazi Koşusu, bu yıl seyircisine kavuşacak.  İlk kez 1927 yılında koşulan ve bu 96’ncısı gerçekleştirilecek Gazi Koşusu’nu, 26 Haziran Pazar günü 17.15’te Spor Smart ekranlarından takip edebilirsiniz.