Fenerbahçe Beko’nun Yeni Başantrenörü Dimitris Itoudis Kimdir?

20.06.2022 - 22:53

Fenerbahçe Beko’nun Yeni Başantrenörü Dimitris Itoudis Kimdir?

Fenerbahçe Beko yeni sezona yeni hocasıyla giriyor. Koç Aleksandar Đorđević ile yolları ayıran Fenerbahçe, Avrupa basketbolunun önemli isimlerinden Dimitris Itoudis ile anlaşmaya vardı. Yunan koç geçtiğimiz gün İstanbul’a geldi ve takımla ilgili çalışmalara başladı. Peki Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Dimitris Itoudis kimdir, kaç yaşında, kariyerinde hangi takımları çalıştırdı?

Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Lig’de Anadolu Efes’i finalde devirerek şampiyon olan ancak Euroleague’de aldığı kötü sonuçlarla uzun bir aradan sonra play-off dışında kalan Fenerbahçe Beko, Sırp koç Dordevic’in sözleşmesini feshetmişti. Gelecek sezona büyük hedeflerle başlayacak olan ve yeniden Euroleague’de iddialı konuma gelmek isteyen sarı lacivertliler, yolu daha önce ülkemizden de geçen Yunan başantrenör Dimitris Itoudis ile anlaştı.

Fenerbahçe Beko, koç Dimitris Itoudisi ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Yunan koç önümüzdeki sezon Fenerbahçe’nin başında Euroleague’de yeniden eski günlerine dönmek ve ligdeki unvanını korumak için mücadele edecek.

Dimitris Itoudis Kimdir?

Dimitris Itoudis

Dimitris Itoudis 8 Eylül 1970 doğumlu. Itoudis antrenörlük kariyerine Hırvatistan’da başladı. Daha sonra ülkesi takımlarından PAOK’a geldi.53 yaşındaki Yunan koç, 1999-2012 arası 13 yıl boyunca Panathinaikos'ta Fenerbahçe’nin eski koçu Zeljko Obradović'in yardımcılığını yaptı. 

Itoudis başantrenör olarak ilk ciddi sınavını Türkiye’de verdi. 2012-2014 sezonunda Banvit’i çalıştıran Itoudis, Banvit ile normal sezonu lider tamamladı ve yarı finale kadar ilerlemeyi başardı. 2014’te Euroleague’in en başarılı takımlarından CSKA Moskova’nın başına geçen ve 8 sene boyunca burada büyük başarılar kazanan Yunan koç, 2022 yılında Yunanistan milli takımına da başantrenör olarak seçildi.

3 Yıl Fenerbahçe'de!

Dimitris Itoudis

Dimitris Itoudis, CSKA Moskova ile 5 kez lig, 2 kez de Euroleague şampiyonluğu kazandı. 2016 ve 2019’da Euroleague’de Yılın Koçu seçildi. Itoudis’in asistan koç olarak çalıştığı dönemde kazandığı 5 Euroleague şampiyonluğu ve 11 Yunanistan Ligi şampiyonluğu bulunuyor. CSKA Moskova Dimitris Itoudis’in çalıştırdığı tüm sezonlarda Euroleague’de final-four’a kalmayı başardı. Itoudis Fenerbahçe ile 3 yıllık bir anlaşmaya imza attı.