Scottie Wilbekin Fenerbahçe Beko'da mı?

20.06.2022 - 16:10

Scottie Wilbekin Fenerbahçe Beko'da mı?

ING Basketbol Süper Lig’de 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Beko, hız kesmeden yeni sezonun hazırlıklarına başladı. Hafta sonu yeni hocası İtoudis’i resmi olarak açıklayan Fenerbahçe Beko’da, kalacak ve gidecek olan oyuncular da yavaş yavaş netleşiyor. Transfer sürecinde gözler özellikle Türk statüsünde oynama avantajına sahip olan Wilbekin’e çevrilmiş durumda. Fenerbahçe'li basketbolseverlerin cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri: Scottie Wilbekin Fenerbahçe Beko'da mı? Bu transferi bitirmek adına yoğun bir çaba gösteren Fenerbahçe Beko, Eurolig’in iddialı kadrolarından birine sahip olmak istiyor.

Daha Önce de Fenerbahçe Beko ile Anıldı

Fenerbahçe Beko ve Wilbekin arasındaki transfer dedikoduları hemen her transfer döneminde günyüzüne çıkıyor. Fakat bu dönemde oyuncunun da gelmeyi çok istemesi nedeniyle transferin başarılı bir şekilde sonuçlanması oldukça güçlü bir ihtimal olarak görünüyor. Özellikle bu sene şubat ayında gündeme gelen transferin nihayet bu yaz gerçekleşmesi bekleniyor.

İsrail spor medyasında da yer alan habere göre yıldız oyuncu 4 sene aradan sonra yeniden Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor. Oyuncu zaman zaman iyi performanslar gösterse de Maccabi’yi final four aşamasına dahil edemedi. Bu sene özelinde Wilbekin, 35 karşılaşmada süre aldı ve 15.4 sayı ortalamasıyla oynadı. 15.1 verimlilik ortalaması tutturan ABD’li oyuncunun belli bir serbest kalma bedeli bulunuyor. Sarı lacivertli ekip ise yıldız oyuncuyu transfer etmek adına bu bedeli ödemeye hazır.  

Wilbekin’in Türkiye Kariyeri Nasıldı?

Hatırlanacağı üzere Wilbekin’in Avrupa’da tanınmasını ve deyim yerindeyse bir marka olmasını sağlayan takım Darüşşafaka oldu. O dönem Blatt liderliğinde önemli bir yatırım yapan Daçka, kadrosuna Wilbekin gibi etkili bir ismi dahil etmişti. Darüşşafaka’nın EuroCup şampiyonu olmasında Wilbekin’in performansı belirleyici olmuştu. Zira EuroCup’ta o sene iki defa MVP seçilerek takımı adına ne kadar değerli bir parça olduğunu kanıtlamıştı.

Bir sonraki sene ise Daçka ile ilk kez Eurolig’de oynama şansı yakaladı.  Burada gösterdiği performansla Türk vatandaşı olan ve milli takıma davet edilen Wilbekin, 2018 senesinde kendine yeni bir rota çizfi ve İsrail’in yolunu tuttu.

Fenerbahçe Beko’da Kadro Yapılanması Nasıl Şekillenecek?

Fenerbahçe Beko’da Wilbekin’in ısrarla transfer edilmeye çalışılması, önümüzdeki sezonda Nando De Colo’nun takımdan ayrılma olasılığını daha da güçlendiriyor. Kulüpten henüz Nando ve Vesely ile alakalı resmi bir açıklama gelmedi. Fakat şu ana dek Stark, Barthel ve Ahmet Düverioğlu’nun takımdan ayrıldığı resmi hesaplardan duyuruldu. Ayrıca sezonun sonlarında çok az forma şansı bulan Polonara’nın da Bologna ile anlaştığı yönünde iddialar bulunuyor.

Takım bu hafta Motley transferini bitirdiğini kamuoyu ile paylaştı. Bu hafta gelen ve giden oyunculara dair resmi açıklamalara deva edilmesi bekleniyor. Bu anlamda Wilbekin transferi de kulübün sosyal medya hesaplarından her an için açıklanabilir. Bu arada Wilbekin ve Fenerbahçe Beko taraftarları arasında kimi Eurolig maçlarında gerginlik seviyesi epey yukarı çıkmıştı. Buna rağmen taraftarların ezici bir çoğunluğu, Wilbekin transferine son derece olumlu yaklaşıyor.