Litvanya-Türkiye UEFA Uluslar Ligi Maçı TRT 1’de

06.06.2022 - 10:31

Litvanya-Türkiye UEFA Uluslar Ligi Maçı TRT 1’de

Litvanya-Türkiye UEFA Uluslar Ligi maçı TRT 1’de. Salı 21.45’teki mücadeleyi TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

UEFA Uluslar Ligi’nde heyecan ikinci maç haftasıyla devam ediyor. Türkiye, ikinci maç haftasında Litvanya’ya konuk oluyor. Litvanya-Türkiye mücadelesi, Salı 21.45’ten itibaren TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor.

Litvanya Galibiyet Peşinde

Gruptaki ilk maçında Lüksemburg’u konuk eden Litvanya, karşılaşmanın genelinde varlık gösteremedi. Mücadeleyi 2-0 kaybeden Litvanya, grupta ilk maçlar sonunda üçüncü sırada kaldı. Litvanya’da tek amaç, Türkiye karşısında sürpriz yapmak.
1 TUR 6.6.2022.jpg      
Resmi maçlarda 2017 yılından bu yana iç sahada sadece Bulgaristan karşısında galip gelebilen Litvanya, galibiyet hasretini Türkiye önünde sonlandırmaya çalışacak.

Türkiye Çok Rahat

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Faroe Adaları’nı konuk etti. Maçın başında pozisyon bulmakta zorlanan Türkiye, Cengiz Ünder’in golünün ardından rakibin direncini kırmayı başardı. Alınan 4-0’lık galibiyet, ilk maçlar sonunda Türkiye’yi grubun zirvesine taşıdı.
2 KUNTZ 6.6.2022.webp      
Karşılaşmanın ardından teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu. Hücumda takımın çok iyi olmadığını belirten Kuntz, şu ifadeleri kullandı: 

Hücumda otomatikleşme olarak tabir edebileceğimiz şey zaman alıyor. Bugün baktığımız zaman 3. bölgede çok iyi değildik, paslaşma sayılarımız fazla değildi. Halil ve Enes gibi iki oyuncunun birlikte oynama sıklığının olmaması etken olabilir. Ama şu da eklenecek bir durum; kadro kararımızı verirken oyuncuların yorgunluk seviyelerini dengeleyecek şekilde kararlar veriyoruz. Maç maç oyuncuları değerlendireceğiz. Fiziksel durumlarına bakıp kadro seçimini yapacağız. Başlarda topa sahip olma oranımız çok yüksekken, paslardaki isabet oranı iyi değildi. Kaptanımız Hakan’ın da koşu anlamında çok iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim, 11.5 km koştu. İkinci yarıda yaptığımız koşular hareketlilik ve boş alanlar bulmamızı sağladı ve bu şekilde skor bulduk. Son 3 gün içerisinde Uluslar Ligi’nde 26 tane karşılaşma oynandı. Yalnızca Gürcistan, Hollanda ve Türkiye 4 gol atabildi. Sezon sonu gibi bu dönemde takımların belli konularda, gol yollarında sorunlar yaşadığını görüyoruz.


Haziran Ayında İki Maç Daha Var

UEFA Uluslar Ligi’nde maçlar bu sezon Haziran ayına sıkıştırıldı. Birçok futbolcunun tepkisini çekse de Uluslar Ligi’nde mücadeleler Haziran ortasına kadar devam edecek. Türkiye de Litvanya maçının ardından Lüksemburg ile deplasmanda ve Litvanya ile iç sahada maçlar yapacak. Bu karşılaşmalar da TRT 1 ekranlarında olacak.

Eylül ayında kalan iki mücadeleyi oynayacak Türkiye, böylece UEFA Uluslar Ligi C klasmanı macerasını tamamlamak istiyor. Euro 2024 elemelerinin ise Mart 2023’te başlaması planlanıyor.