Galatasaray’ın Hedefindeki Xeka Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

05.06.2022 - 22:36

Galatasaray’ın Hedefindeki Xeka Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başlamış durumda. Önce yeni başkanını seçecek olan sarı kırmızılılar, daha sonra hedefindeki transferleri hızlıca bitirmek istiyor. Galatasaray’ın listesindeki isimlerin başında Xeka geliyor. Peki Xeka kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi mevkide mücadele ediyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları!

Galatasaray taraftarı, oldukça kötü geçen bir sezonun ardından yeni dönemi iple çekiyor. Büyük beklentilerle başladığı sezonda efsane hocası Fatih Terim ile yolları ayıran ve tüm kulvarlarda hedeflerinden bir bir uzaklaşan Galatasaray, hayal kırıklıklarıyla dolu sezonun sona ermesinden oldukça mutlu. Sarı kırmızılılar başkanlık seçimi sonrasında transfere hız vermek istiyor. Hedefteki isimlerinde başında ise Xeka var!

Xeka Kimdir?

Xeka

Xeka, 10 Kasım 1994 doğumlu. 27 yaşındaki Portekizli oyuncu son dört sezondur Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille forması giyiyor. Xeka, merkez orta saha mevkiinde görev yapsa da hem ön libero hem de orta sahanın solunda forma giyebiliyor. Her iki ayağını da kullanabilen Portekizli oyuncu ülkesinde milli formayı hiç giymedi.

Xeka'nın Kariyeri

Xeka

Tam adı Miguel Ângelo da Silva Rocsha olan Xeka, futbola FC Paços de Ferreira’da başladı. Çeşitli takımların alt yaş gruplarında forma giydikten sonra ülkesinin takımlarından Braga’ya transfer olan Xeka, bir sezon sonra Lille’e kiralandı. Lille, 2017’de 5,5 milyon euro bonservis ile oyuncuyu kulübünden satın aldı. Genç oyuncuyu aynı sene yine Ligue 1 ekiplerinden Dijon’a kiralayan Lille, 2018 yılında oyuncusunu geri aldı ve Xeka bu sezonun sonuna kadar takımı Lille ile Fransa Ligue 1’de mücadele etti.

Xeka, Ligue 1’de toplam 131 maça çıktı ve bu maçlarda takımına 9 gol 9 asistlik katkı verdi. Portekizli oyuncu Şampiyonlar Ligi’nde de 10 maçta forma giydi. Transfermarkt’a göre Xeka’nın güncel piyasa değeri 9 milyon euro.