Milli Maç Ne Zaman? Türkiye-Faroe Adaları Maçı Hangi Kanalda, Saat Kaçta?

02.06.2022 - 23:29

Milli Maç Ne Zaman? Türkiye-Faroe Adaları Maçı Hangi Kanalda, Saat Kaçta?

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’ndeki yeni macerasına başlıyor. A milli takımımız geçtiğimiz dönem Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düşmüştü. C Ligi’nde 1. Grup’ta yer alan Türkiye, ilk maçında Faroe Adaları karşısına çıkacak. Milli takımımız grubunu lider tamamlayıp yeniden B Ligi’ne yükselmek istiyor. Peki Türkiye-Faroe Adaları maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak, hangi kanalda yayınlanacak? 

A milli takımımız, bu sene Uluslar C Ligi 1. Grup’ta mücadele edecek. Türkiye, grubun ilk maçında Faroe Adaları ile karşı karşıya gelecek. 2020’de yer aldığı B Ligi’nde grubunu son sırada tamamlayarak bir alt lige düşen milliler, yeniden yukarılara tırmanmak istiyor. 

Türkiye-Faroe Adaları Maçı Ne Zaman?

A milli takımda gol sevinci

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nim ilk maçında Faroe Adaları ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek. 4 Haziran Cumartesi günü oynanacak mücadele saat 21:45’te başlayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Maltalı hakem Trustin Farrugia Cann yönetecek. Türkiye-Faroe Adaları mücadelesi TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Türkiye ve Faroe Adaları tarihlerinde daha önce sadece bir kez karşılaştı. 1991 yılında oynanan mücadele 1-1 sonuçlanmıştı. 

Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin Grubunda Kimler Var?

A milli takım antrenmanı

A mili takımımız 2020 yılında yer aldığı Uluslar B Ligi’nde Macaristan, Rusya ve Sırbistan ile aynı gruptaydı. Grubunda tek galibiyet alabilen Türkiye, son sırada kalınca C Ligi’ne düşmüştü.

Türkiye 2022 yılında UEFA Uluslar Ligi C Ligi’nde 1. Grup’ta yer alacak. Milli takımımızın grubunda Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg yer alıyor. A millilerin UFA Uluslar Ligi maç programı ise şöyle:

  • 4 Haziran: Türkiye-Faroe Adaları
  • 6 Haziran: Litvanya-Türkiye
  • 11 Haziran: Lüksemburg-Türkiye
  • 14 Haziran: Türkiye-Litvanya
  • 22 Eylül: Türkiye-Lüksemburg
  • 25 Eylül: Faroe Adaları-Türkiye