Türkiye-Faroe Adaları UEFA Uluslar Ligi Karşılaşması TRT 1’de

02.06.2022 - 09:39

Türkiye-Faroe Adaları UEFA Uluslar Ligi Karşılaşması TRT 1’de

Türkiye ile Faroe Adaları UEFA Uluslar Ligi’nde karşı karşıya geliyor. Grubun ilk maçı; Türkiye-Faroe Adaları karşılaşması, Cumartesi 21.45’te TRT 1’de.

UEFA Uluslar Ligi’nde 4 karşılaşma Haziran ayı içerisinde oynanacak. Eylül ayında ise Uluslar Ligi grup aşaması sona erecek. Grubun ilk maçında Türkiye’nin rakibi Faroe Adaları olacak.

Türkiye-Faroe Adaları karşılaşmasının yayıncısı TRT 1 oldu. Cumartesi 21.45’ten itibaren Türkiye-Faroe Adaları mücadelesini, TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

TRT Yeniden Yayın Haklarını Aldı

TRT, Türkiye’nin UEFA ve FIFA organizasyonlarındaki maçlarının yayın hakkını yaklaşık 4 yıl önceki Türkiye-Rusya UEFA Uluslar Ligi maçıyla almıştı. Anlaşmanın Dünya Kupası elemelerinin ardından sonuna gelindi. Yeni anlaşma yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Bu merak, bugün giderildi.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, yayın haklarının TRT tarafından alındığını Twitter hesabından paylaştı. Dostluk maçları, UEFA Uluslar Ligi, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının TRT ekranlarında olacağı açıklandı.

#BizimÇocuklar🇹🇷 Avrupa sahnesinde, maçlar ise millî takımımızın evinde, TRT 1 ve TRT Spor ekranlarında.
🤝Dostluk maçları
🗺️UEFA Uluslar Ligi
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri
🏆2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Almanya)
📺Futbolseverleri #TRT ekranlarına bekliyoruz.



Türkiye UEFA Uluslar Ligi C Klasmanına Düştü

Geçtiğimiz sezon UEFA Uluslar Ligi Türkiye adına iyi geçmedi ve alınan sonuçların ardından Türkiye klasman düştü. B klasmanından C klasmanına düşen Türkiye’de rakipler ise Lüksemburg, Faroe Adaları ve Litvanya oldu.

Cumartesi günü Faroe Adaları maçıyla Uluslar Ligi serüvenine başlayacak Türkiye, ardından Litvanya ve Lüksemburg deplasmanlarına çıkacak. Türkiye’nin Haziran ayındaki son maçı ise iç sahada Litvanya ile olacak. Tüm karşılaşmalar TRT 1 ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Uluslar Ligi’nde bir üst lige çıkmayı hedefleyen Türkiye ile son dönemde daha iyi sonuçlar alan ve zaman zaman sürprizlere imza atan Faroe Adaları arasındaki UEFA Uluslar Ligi maçı, Cumartesi 21.45’te TRT 1’de.