BEDAVA CANLI MAÇ İZLE İtalya-Arjantin 1 Haziran S Sport LİNK

01.06.2022 - 14:46

BEDAVA CANLI MAÇ İZLE İtalya-Arjantin Finalisma 1 Haziran S Sport LİNK

UEFA ve CONMEBOL arasında oluşturulan özel iş birlikteliğinin neticesinde İtalya ve Arjantin takımları karşı karşıya geliyor. Finalissima adı verilen özel karşılaşma, kıtalar arası rekabete yeni bir soluk kazandıracak. İtalya Arjantin finali bu akşam Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak. Wembley’in ev sahipliği yapacağı maçı canlı olarak izlemek isteyen futbol severler, şu tip aramalara yöneliyor: İtalya maçı izle, Arjantin maçı izle, İtalya Arjantin canlı izle, İtalya Arjantin canlı maç izle, İtalya Arjantin maç izle, İtalya Arjantin bedava maç izle, İtalya maçı canlı izle, S Sport link, online maç izle, bedava maç izle, ücretsiz maç linkleri, finalissima maçı izle. Maça dair tüm detayları sizler için derlemeye çalıştık.

İTALYA ARJANTİN CANLI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

italya maç önü görsel

İtalya-Arjantin Maçı Canlı Yayın Linki

İtalya- Arjantin İzleme Linki Liglerin tatile girdiği şu dönemde futbol severler İtalya-Arjantin finali sayesinde keyifli bir futbol şölenine tanıklık edebilecek. Maç ülkemizde sadece S Sport kanalından yayınlanacak.

İtalya-Arjantin Maçı Canlı Takip

İtalya ve Arjantin arasında oynanacak olan bu özel final maçına dair canlı istatistik takibi yapmak isteyenler, UEFA’nın resmi sitesine yönelebilir.

İTALYA ARJANTİN MAÇI CANLI TAKİP

İtalya Avrupa Şampiyonu Olarak Yer Alıyor

Avrupa kıtasını temsilen bu özel finalde kendine yer bulacak olan İtalya milli takımı, Arjantin’i devirmek ve başarısını bir adım öteye taşımak istiyor. İtalya hatırlanacağı üzere 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere’yi penaltılar neticesinde devirmiş ve kupanın sahibi olmuştu. 2000 yılındaki başarısından sonra bu kupayı yeniden kazanan Maviler, finalissima kapsamında sahaya çıkmaya hak kazandı. Fakat İtalya milli takımı için bu sene tam anlamıyla bir kabus gibiydi. Dünya Kupası’na üst üste ikinci defa katılamayan İtalya, play-off aşamasında kendi sahasında Makedonya’ya mağlup oldu. Bu şok yenilgi İtalya futbolunda tam anlamıyla bir deprem etkisi yarattı. İtalya şimdi bu özel kupayı kazanarak bir anlamda halkından özür dilemek isteyecektir.

Arjantin Copa America’nın Kazananı

arjantin maç önü görsel

Finalin bir diğer kanadını oluşturan Arjantin milli takımı ise Wembley’e en az İtalya kadar iddialı geliyor. Messi önderliğinde tam 28 sene sonra Güney Amerika milli takımlarının dahil olduğu Copa America’da zafere uzanan Arjantin, bu başarısı sayesinde finalissima’da oynamaya hak kazandı. Scaloni’nin öğrencileri hatırlanacağı gibi finalde Brezilya milli takımını devirmeyi başarmıştı. Bu arada Arjantin’in bu finale oldukça formda geldiğini hatırlatalım. Tangocular 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Eleme Grubu’nda şu ana dek hiç yenilgi yüzü görmedi. 17 maçta 11 galibiyet ve 6 beraberlik alan Arjantin, 39 puanla ikinci sıraya yerleşmiş durumda. Bu finale son derece iddialı bir kadroyla ve yüksek bir moralle gelen Arjantin, kendisine güvenenleri yanıltmak istemiyor.

Finalisma Kupası Tarihçesi

messi ve mancini

Finalissima Kupası her ne kadar yeni bir kupaymış gibi görünse de esasen bu organizasyonun kökenleri 1985 senesine dek uzanıyor. Bilindiği üzere FIFA yakın zaman öncesine dek kıta şampiyonlarını Konfederasyon Dünya Kupası adı altında özel bir organizasyonda bir araya getiriyordu. FIFA bu kupayı 2019 itibarıyla rafa kaldırınca kıta şampiyonlarını bir araya getirecek bir organizasyon kalmadı. CONMEBOL ve UEFA arasında oluşturulan protokolle beraber finalissima yıllar sonra yeniden gündeme geldi. İki kıta arasındaki bu organizasyon aynı zamanda kadınlar kategorisinde de oynanacak. Finalissima’nın önümüzdeki senelerde de devam etmesi bekleniyor.