Barbaros Çıdal Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

20.05.2022 - 12:37

Barbaros Çıdal Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

Bein Sports’un başarılı spikerlerinden Barbaros Çıdal, uzun yıllardır mesleğini başarıyla sürdürüyor. Hem yaptığı spor programları hem de maç anlatımlarıyla evlerimize misafir olan Çıdal, sporun pek çok farklı branşında anlatımlarıyla izleyenlere keyif vermeye devam ediyor. Peki Barbaros Çıdal kimdir, aslen nereli kaç yaşında, hangi takımı tutuyor. İşte tüm bu soruların cevapları!

Uzun yıllardır moderatörlüğünü yaptığı spor programları ile izleyicilerin beğenisini kazanan Barbaros Çıdal, eğitimini de televizyonculuk üzerine yapmış bir isim. Sadece futbol değil başka pek çok spor dalındaki anlatımlarıyla da sesine aşina olduğumuz başarılı sunucu, mesleğine uzun süredir Bein Sports’ta devam ediyor. İşte futbolseverlerin Barbaros Çıdal ile ilgili merak ettiği bazı soruların cevapları!

Barbaros Çıdal Kimdir?

barbaros çıdal

Barbaros Çıdal 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Beşiktaş doğumlu spiker, lise öğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Çıdal gençliğinde lisanslı olarak basketbol ve futbol oynadı. 

Babaros Çıdal 1994 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon, Sinema bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Spor Yönetimi bölümünü ikinci üniversite olarak tamamladı. TRT Spor Spikerliği sınavına girerek ön kursa katılmaya hak kazandı ve kursu başarıyla bitirdi. 

Pek çok farklı kanada görev yapan Barbaros Çıdal; ATV, Olay TV , NTV, TRT'de spor spikerliği, Habertürk ve Kanaltürk'te spor müdürlüğü görevlerinde bulundu. Cine5 spor müdürlüğü görevini yürütürken Lig TV ve A Haber, Tv 8 ve SSport gibi farklı kanallarda futbol, basketbol, voleybol ve tenis branşlarında canlı yayın anlatımlar yaptı. Çıdal, Şubat 2018'den bu yana daha önce 9 sene dışarıdan çalıştığı Bein Sports kanalında spiker olarak tam zamanlı çalışmaya başladı. 

Barbaros Çıdal Hangi Takımı Tutuyor?

Barbaros Çıdal

Bein Sports’un başarılı spikeri Barbaros Çıdal sporun pek çok dalıyla içli dışlı olan bir isim. İstanbul doğumlu spiker, gençliğinde hem futbol hem de basketbol oynadı. Çıdal hangi takımı desteklediğini açıklamasa da sosyal medyada Fenerbahçeli olduğu iddia ediliyor. Tarafsız anlatımı ile bilinen Çıdal, hangi takımı desteklediğini şimdiye kadar hiç dile getirmemiş olsa Bursaspor'a olan sempatisi de biliniyor.