Salih Özcan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

19.05.2022 - 23:32

Salih Özcan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Bundesliga’da forma giyen milli oyuncumuz Salih Özcan, Borussia Dortmund’a transfer oluyor. Almanya’da yetişen başarılı oyuncu, milli formayı ilk kez geçtiğimiz aylarda giymişti. Başarılı performansıyla Bundesliga’da adından söz ettiren Salih Özcan ile ilgili detaylar futbolseverler tarafından merak ediliyor. Salih Özcan kimdir, kaç yaşında, hangi pozisyonda forma giyiyor? İşte yanıtlar!

Salih Özcan, Bundesliga’daki başarısıyla son dönemde gündemde olan bir isim. Köln’de forma giyen Özcan, alt yaş gruplarında Almanya milli takımı adına oynasa da A milli takım için Türkiye’yi seçmiş ve mart ayında oynanan İtalya maçında ilk kez milli formayı sırtına geçirmişti. Son günlerde Borussia Dortmund’a transferi konuşulan oyuncu, hem Almanya’da hem de ülkemizde adından sıkça söz ettirmeye başlamış durumda.

Salih Özcan Kimdir, Kaç Yaşında?

Salih Özcan Köln formasıyla

Salih Özcan 11 Ocak 1998 yılında doğdu. Almanya’nın Köln şehrinde dünyaya gelen Özcan, 2007’de Köln altyapısına girdi. 24 yaşındaki oyuncu 2016’da Köln’de A takıma yükselmeyi başardı. 2019-2020 döneminde 1 sezonluğuna Kiel’de kiralık olarak forma giyen Özcan, Kölne’e geri döndü ve iki sezondur Bundesliga’da mücadele ediyor.

Salih Özcan Hangi Mevkide Oynuyor?

Salih Özcan

Salih Özcan’ın mevkisi merkez orta saha. Başarılı oyuncu ön libero ve on numara pozisyonlarında da görev alabiliyor. Almanya’da alt yaş gruplarında milli takım formasını defalarca giyen Özcan, çifte vatandaşlığı olmasına rağmen tercihi Türkiye’den yana kullandı ve bu sene mart ayında İtalya ile oynanan özel maçta ilk kez A mili takım formasını giydi. 27 dakika sahada kalan Özcan, ön libero pozisyonunda görev yaptı.

Piyasa değeri yaklaşık 7 milyon euro olan Özcan’ın Köln ile 2023 yazına kadar sözleşmesi olsa da önümüzdeki sezon Borussia Dortmund forması giyeceği konuşuluyor. Sağ ayaklı oyuncu, bu sezon Bundesliga’da 31 maçta forma giydi ve 2 gol, 1 asist ile mücadele etti.