Anadolu Efes-Real Madrid Euroleague Finali Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

19.05.2022 - 22:00

Anadolu Efes-Real Madrid Euroleague Finali Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Anadolu Efes Euroelague’de bir kez daha finalde. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Anadolu Efes, yarı finalde nefesleri kesen bir mücadele sonrası Olympiakos’u mağlup etmeyi başardı ve adını 2022 Euroleague finaline yazdırmayı başardı. Lacivert beyazlılar finalde Barcelona’yı saf dışı bırakan Real Madrid ile karşılaşacak. Peki Anadolu Efes-Real Madrid Euroleague finali ne zaman, saat kaçta başlayacak, hangi kanalda yayınlanacak?

Anadolu Efes Euroleague’de arka arkaya 3’üncü sezonda da final çıkmayı başardı. Kıran kırana geçen mücadelede Micic’in son saniye üçlüğü ile Yunan ekibi Olmypiakos’u elemeyi başaran Anadolu Efes, finalde Real Madrid ile karşı karşıya gelecek.

Efes Son Saniyede Güldü

Micic, F4'te Olympiakos'a karşı son saniye üçlüğünü yollarken

Euroleague’in son şampiyonu Anadolu Efes 2021-2022 sezonunda da finalde yükselmeyi başardı. Belgrad’ta düzenlenen dörtlü finalde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karşılaşan Anadolu Efes, son periyodu heyecan fırtınası şeklinde geçen maçı son saniyede kazanmayı başardı. 

Lacivert beyazlıların finaldeki rakibi, El Clasico’da ezeli rakibi Barcelona’yı mağlup eden Real Madrid oldu. Devreye 11 sayı geride giren Real Madrid, muhteşem bir geri dönüşe imza atıp Anadolu Efes’in karşısına çıkmayı başardı.

Anadolu Efes-Real Madrid Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?

Anadolu Efes-Olympiakos maçında Ergin Ataman molada

Anadolu Efes-Real Madrid maçı 21 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. 2021-2022 Euroleague finali Belgrad’ta bulunan Stark Arena’da oynanacak ve saat 20:00’da başlayacak. Büyük final maç, beIN Sports Haber ve Bein Sports 3 kanallarından yayınlanacak.

40'ıncı Randevu!

Anadolu Efes-Real Madrid maçında Micic'in sevinci

Real Madrid normal sezonu 4’üncü, Anadolu Efes ise 6’ncı sırada tamamlamıştı. Sezonda oynanan iki maçtan birini Anadolu Efes, birini ise Real Madrid kazanmıştı. İki takım arasında oynanan son 5 maçta ise 3 Real Madrid, 2 Anadolu Efes galibiyeti bulunuyor. 2000 yılından günümüze iki takımın Euroleague’de oynadığı 39 maçta ise Real Madrid’in 26’ya 13 üstünlüğü bulunuyor.

Real Madrid, ilk kez 2000-2001 sezonunda düzenlenen Euroleague’de iki kez şampiyonluk yaşadı. Anadolu Efes ise tarihindeki tek şampiyonluğunu geçtiğimiz sezon kazanmıştı. Euroleague organizasyonunda en fazla kez mutlu sona ulaşma başarısı gösteren 2 takım, 4’er kez şampiyon olan CSKA Moscow ve Panathinaikos.