Yalçın Çetin Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

18.05.2022 - 22:42

Yalçın Çetin Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

Yalçın Çetin hem Süper Lig’de hem de takımlarımızın Avrupa arenasındaki mücadelelerinde sesine uzun yıllardır oldukça aşina olduğumuz bir isim. Tecrübeli spiker başarıyla sürdürdüğü mesleğinde büyük maçların aranan ismi olmayı başarmış durumda. Peki Yalçın Çetin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi takımı tutuyor? İşte cevabı merak edilen sorularla ilgili detaylar!

Yalçın Çetin uzun süredir büyük maçların aranan sesi. Süper Lig’de anlattığı maçlarda taraftarların büyük beğenisini kazanan ve takım ayırt etmeden her futbolseverin keyifle takip ettiği Çetin, yaklaşık 30 sene önce başladığı kariyerini başarıyla devam ettiriyor. İşte Bein Sport’un tecrübeli spikeri Yalçın Çetin ile ilgili tüm merak edilenler!

Yalçın Çetin Kaç Yaşında, Aslen Nereli?

Yalçın Çetin

1969’da Ankara doğan Yalçın Çetin, aslen Kastamonulu. 53 yaşındaki spiker Bein Sports’ta Süper Lig maçlarını anlatmakta. Spikerlik kariyerine yaklaşık 30 yıl önce başlayan Çetin, 1992’de TRT’nin spor spikeri alımı için açtığı sınavda ikinci olarak mesleğe adım attı. 

Yalçın Çetin’in anlattığı ilk futbol karşılaşması, Çanakkale Dardanelspor ve Ankaragücü arasında oynanan Türkiye Kupası maçıydı. Yalçın Çetin, A milli futbol takımızın da tarihe geçen pek çok önemli maçında mikrofonun başındaki isimdi. Çetin 2002'deki Senegal ve 2008'deki Hırvatistan maçlarında mikrofonun başındaki isimdi.

Yalçın Çetin Hangi Takımı Tutuyor?

Yalçın Çetin

Yalçın Çetin 2010 yılındaki TRT macerasından sonra çalışmaya başladığı Bein Sports’ta kısa bir ayrılık yaşayıp geri dönmüştü. Bein Sports’ta Süper Lig maçlarını anlatan ve özellikle derbilerin aranan ismi olan Çetin, Ankara’da doğup büyüdü. Çocukluğu ve gençliği Ankara’da geçen Yalçın Çetin bir Gençlerbirliği taraftarı.

Çetin’in en beğendiği teknik direktörler ise Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli. Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup ve Okay Yokuşlu da beğendiği futbolculardan bazıları.