Gökhan Telkenar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

17.05.2022 - 23:20

Gökhan Telkenar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

Uzun yıllardır ekranlarda başarılı şekilde mesleğini sürdüren Gökhan Telkenar, sesiyle futbol maçlarını evlerimize ulaştırmaya devam ediyor. Başarılı spiker, TRT’de başladığı kariyerini Bein Sports’ta devam ettiriyor. Futbolseverler Gökhan Telkenar’ın hayatıyla ilgili detayları öğrenmek istiyor. Peki tecrübeli sunucu Gökhan Telkenar kaç yaşında, aslen nereli, hangi takımı tutuyor?

Gökhan Telkenar 1985 yılında başladığı kariyerine bugün Bein Sports’ta devam ediyor. Başarılı spiker sadece anlattığı Süper Lig maçlarıyla değil, motor sporlarıyla ilgili programıyla da sporseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Peki Gökhan Telkenar kimdir?

Gökhan Telkenar Kaç Yaşında, Aslen Nereli?

Gökhan Telkenar

Gökhan Telkenar 1967, Ankara doğumlu. İzmir Karataş Lisesinin ardından önce Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Ön Lisans programını ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini, daha sonra da İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Yönetim Ekonomisi mastırını bölüm birincisi olarak tamamladı.

55 yaşındaki spiler, 1985 yılında TRT’de Haber-Program Spikerliğine başladı. Trabzon, İzmir ve Ankara Radyolarındaki görevinin ardından, Haber Dairesi Başkanlığı nezninde ana haber spikerliği, redaktör ve spor spikerliği yaptı. O dönemde Spor Stüdyosu, 7 metre, Spor Panorama, 2.Lig Dosyası, Telesmaç gibi sayısız program sundu. TRT’de görevde kaldığı 12 yıl boyunca Avrupa Futbol ve Dünya Futbol Şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunlarında bizzat görevlendirildi. 

Gökhan Telkenar, 1997 yılında transfer olduğu Kanal D’de Televole, Spor Manşet, Top Ağlarda, Neler Oluyor Hayatta, 3’ncü Devre, Avrupa’dan Futbol gibi yine sayısız program sunarken, Şampiyonlar ve UEFA Avrupa Ligi dahil, bugüne kadar 7 bine yakın spor karşılaşmasını anlatma fırsatı yakaladı. 6 yıl boyunca Doğan Grubu adına UEFA’nın Türkiye ayağında lojistik ve koordinasyon görevini üstlendi.

2006 yılı başında Kanal 1 televizyonuna transfer oldu ve burada spor genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Almanya Dünya Futbol Şampiyonasında Organizasyonun başında görev alırken, 2008 yılında ise Doğan TV Tematik Kanallar Yöneticisi olarak Doğan TV’ye geri döndü. 2011 yılında Tivibu Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

Gökhan Telkenar Hangi Takımı Tutuyor?


Gökhan Telkenar

Gökhan Telkenar sporun için gelen bir isim. Telkenar, 1980’de İzmirspor alt yapısında futbola, 1982 yılında Altay Genç Takımında kalecilik, 1984’de İzmirspor ve Trabzon Yalıspor’da profesyonel hentbol takımlarında yine kaleci olarak forma giydi. Hami Gökhan Telkenar'ın Fenerbahçe taraftarı olduğu sosyal medyada sıkça dile getirilse de kendisi şimdiye kadar desteklediği takımı açıklamamıştır.