Roland Garros 2022 Eurosport’ta

15.05.2022 - 22:42

Roland Garros 2022 Eurosport’ta

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros 2022 Eurosport’ta. Turnuvanın tüm heyecanını Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarında yaşayabilirsiniz.

Avustralya Açık’ta yaşanan aşı krizi sonrasında sezonun ikinci Grand Slam turnuvasına gelindi. Daha esnek kuralların olduğu Roland Garros’ta yayıncı da geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Roland Garros’u Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarından takip edebilirsiniz. 

Eurosport, Roland Garros 2022 yayını ile ilgili Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 

Sezonun ikinci Grand Slam'i, Mayıs ve Haziran'ın rengi Roland-Garros, bir hafta sonra Eurosport ekranlarında başlıyor.
      

Turnuva 22 Mayıs’ta Başlıyor

Geçtiğimiz yıl 30 Mayıs’ta başlayan turnuva, bu yıl 22 Mayıs’ta sporseverlerle buluşuyor. Elemeler ise 16 Mayıs’ta başlıyor. Roland Garros elemelerinin de Eurosport ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

Turnuvada final karşılaşmaları ise 4-5 Haziran tarihlerinde oynanacak. Kadınlar finali 4, erkekler finali ise 5 Haziran’da Eurosport ekranlarında sporseverlerle buluşacak.
1 roland garros 16.5.2022.avif       /div>

Rafael Nadal’ın Durumu Netlik Kazanmadı

Turnuvada erkekler tarafında en çok merak edilen konuların başında Rafael Nadal’ın turnuvada yer alıp almayacağı geliyor. Roma Açık’ta sakatlık yaşayan Nadal, amacının halen Roland Garros’a katılmak olduğunu dile getirdi. Rafael Nadal’ın açıklamaları şu şekildeydi:

Roland Garros için doktorumla konuşacağım, umarım oynarım. Mutlu olmak için oynuyorum, oynamayı, mücadele etmeyi seviyorum ama acıyla yaşamak da birçok açıdan kötü. Umarım ayağım oynamama izin verir. En kötüsü, iyi bir oyun seviyesine geri döndüğümü hissediyordum. Antrenmanlarda ve müsabakalarda çok olumlu şeyler hissettim. Şu anda dinlenecek miyim, antrenman mı yapacağım, ne yapacağımı bilmiyorum. Roland Garros'a gitmek hala hedefim.
2 roland garros 16.5.2022.avif      

Iga Swiatek Formunun Zirvesinde

Kadınlar tarafında ise gözler Iga Swiatek’in üzerinde olacak. Avustralya Açık’tan bu yana üzerine koyarak devam eden Swiatek, turnuvanın favorisi. Katıldığı son turnuvalarda da başarıya ulaşan Swiatek, bu başarısını Roland Garros’a taşımak isteyecek.
3 roland garros 16.5.2022.avif      

Roland Garros Finali Şifresiz mi Yayınlanacak?

Roland Garros ve diğer Grand Slam tenis turnuvalarında finaller, sezon başında açıklanan RTÜK Önemli Olaylar listesinde yer alıyor. Bu da finallerin şifresiz yayınlanabileceği anlamına geliyor. Turnuvanın son bölümünde şifresiz yayınla ilgili bir açıklamanın yapılması bekleniyor. 

22 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasındaki Roland Garros 2022’yi Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarından izleyebilirsiniz.