Dünyanın En Çok Kazanan 10 Sporcusu Açıklandı!

12.05.2022 - 21:48

Dünyanın En Çok Kazanan 10 Sporcusu Açıklandı!

Forbes, dünyanın en çok kazanan 10 sporcusunu açıkladı. Geçtiğimiz 12 ay göz önüne alınarak yapılan listede futbol dünyasından üç isim yer alıyor. Lionel Messi’nin liderlik ettiği listede, çıta oldukça yukarıya çıkmış görünüyor. İşte spor dünyasının en fazla kazanan isimleri!

ABD’nin ünlü iş dünyası dergisi Forbes, spor dünyasının en çok kazanan isimlerini listeledi. Son 12 ayki kazançlara göre yapılan listede, farklı spor dallarından oyuncular yer alırken 3 futbolcu da adını en çok kazananların arasına yazdırmayı başardı.

Messi İkinci Kez Zirvede!

Lionel Messi

Forbes’ın en çok kazananlar listesinin zirvesinde 130 milyon dolarlık kazancıyla Lionel Messi yer alıyor. Geçtiğimiz sene Paris Saint Germain’e transfer olan Messi, 2019’dan sonra ikinci kez bu listenin ilk sırasında. 

34 yaşındaki oyuncunun maaşı yeni takımında Barcelona’ya azalsa da son 12 ayda 130 milyon dolarlık vergi öncesi brüt kazancıyla rakiplerini geride bırakmayı başardı. Messi’nin saha içi kazancı 75 milyon dolar, saha dışı kazancı ise 55 milyon dolar civarında.

İkinci Sıra LeBron James'in

Lebron James

Listenin ikinci sırasında Los Angeles Lakers’ta forma giyen LeBron James, 121.2 milyon dolarlık kazancıyla yer alıyor. Bunun 41.2 milyonu saha içi, 80 milyonu ise saha dışı kazançlar olarak dikkat çekiyor.
Listenin üçüncü sırasındaki isim de yine futbol dünyasından. Cristiano Ronaldo, 115 milyon dolarlık kazancıyla LeBron James’in hemen arkasında yer alıyor. Ronaldo’nun saha dışı kazancı 55 milyon dolar civarında. 

Listede 5 Farklı Spor Dalı Yer Alıyor

Roger Federer

Forbes’ın listesinde beş farlı spor dalından oyuncular yer alırken dördüncü sıra yine bir futbolcunun. Neymar, son 12 ayda kazandığı 95 milyon dolarla üst sıralara tırmanmış durumda. Neymar’ın kazancının çoğunu saha içi gelirleri oluşturuyor. 

Listenin beşinci sırasında Golden State Warrios’un yıldızı Stephen Curry 92.8 milyon dolarla yer alırken, Kevin Durant 92.1 milyon dolarla altıncı sırada bulunuyor. 

Basketbol ve futbol dışındaki bir spordan listeye girmeyi başaran ilk isim, 90.7 milyon dolarlık kazancıyla İsviçreli tenisçi Roger Federer. Federer’in kazancının neredeyse tamamı, saha dışı gelirlerden elde edilmiş durumda. Boksör Canelo Alvarez 90 milyon dolarla 8’inci, NFL yıldızı Tom Brady 83.9 milyon dolarla 9’uncu, NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo’da 80.9 milyon dolarlık kazancıyla 10’uncu sırada kendine yer bulmuş durumda.