Şampiyonlar Ligi’nde Sürpriz Veda! Çeyrek Finalistler Belli Oldu

16.03.2022 - 22:28

Şampiyonlar Ligi’nde Sürpriz Veda! Çeyrek Finalistler Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu tamamlandı. Gecenin maçlarında sürpriz sonuçlar ve bol gol vardı. Son iki takımın da isimlerini bir üst tura yazdırmasıyla cuma günü yapılacak kura çekimine katılacak sekiz takım belli olmuş oldu. İşte çeyrek final öncesi son maç haftasında yaşananlar!

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunun rövanş maçları tamamlandı ve sekiz takım cuma günü İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimine katılmaya hak kazandı. 

Juventus Havlu Attı

Juventus-Villarreal maçından bir ikili mücadele

  Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselme mücadelesinde dün gece iki karşılaşma oynandı. Son 16 turu rövanş maçlarında iki deplasman takımı da maçlarını kazanarak bir üst tura yükselmeyi başardı.

Juventus, 1-1 biten maçın rövanşında evinde İspanyol ekibi Villarreal’i ağırladı. İtalyan devi Allianz Stadyumu’ndaki karşılaşmadan 3-0 yenik ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi’ne veda eden taraf oldu. 

Gecenin diğer maçında Lille, Chelsea ile evinde karşılaştı. Chelsea, Stamford Bridge’de elde ettiği 2-0’lık avantajla geldiği Fransa’dan galibiyetle ayrıldı ve adını Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yazdırdı. 2-1 biten maçta Lille’in tek golünü milli oyuncumuz Burak Yılmaz kaydetti.

Çeyrek Finalistler Belli Oldu!

Lille-Chelsea maçında Azpilicueta'nın maç sonu sevinci

  Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen sekiz takım da belli oldu. Çeyrek finale yükselen takımlar şöyle:

  • Bayern Münih
  • Liverpool 
  • Manchester City 
  • Real Madrid 
  • Chelsea
  • Villarreal 
  • Benfica 
  • Atletico Madrid 

Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi Ne Zaman?


  2021/2022 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final, yarı final ve final kura çekimleri, 18 Mart Cuma günü Türkiye saatiyle 14:00’da İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. Kura çekiminde aynı ülke takımlarının birbirleriyle karşılamaması dahil hiçbir sınırlama olmayacak ve tüm takımlar birbirleriyle eşleşebilecek.