Premier Lig’de Dev Maç Sonrası Zirve Karıştı!

16.03.2022 - 22:56

Premier Lig’de Dev Maç Sonrası Zirve Karıştı!

İngiltere Premier Lig’de zirve yarışı son sürat devam ediyor. Gecenin maçında Arsenal evinde Liverpool’u ağırladı, Manchester City’nin puan kaybettiği haftada şampiyonluk mücadelesi veren iki takım arasındaki puan farkı neredeyse kapandı. Premier Lig’de son düzlüğe yaklaşılırken gözler nefesleri kesen bu kapışmada olacak!

Premier Lig’de yine heyecan dozu yüksek bir sezon yaşanıyor. Şampiyonluğun iki güçlü adayı son düzlüğe kafa kafaya girerken, zirve mücadelesi iyiden iyiye kızışmış durumda.

Liverpool Seriyi Devam Ettirdi!

Arsenal-Liverpool maçında Jota'nın gol sevinci

Son haftaların forma ekibi Liverpool, Londra deplasmanında Arsenal ile karşılaştı. Jürgen Klopp’un takımı, Jota ve Firmino’nun golleriyle maçtan 2-0 galibiyetle ayrılmayı başardı. Arka araya dokuzuncu galibiyetini alan Liverpool, bu maçlarda sadece 3 gol yedi. 

Manchester City’de ise işler pek iyi gitmiyor. Son 7 haftada üçüncü kez puan kaybeden Manchester ekibi,  Crystal Palace deplasmanından golsüz beraberlikle dönünce Liverpool ile arasındaki puan farkı da kapanmış oldu.

Zirve Yarışı Alev Aldı

Arsenal-Liverpool maçında Firmino ve Robertson'ın gol sevinci

Premier Lig’de Manchester City 70 puanla liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken, Liverpool ise yakaladığı seri ile nefesini ensesinde hissettiriyor. 2022’ye fırtına gibi giren Liverpool arka arkaya galibiyetler alarak 69 puana yükseldi ve Manchester City ile puan farkını 1’e kadar indirdi. 

Bu Maç Düğümü Çözecek

Manchester City-Liverpool maçından bir kare

İki takım belki de şampiyonluk düğümünün çözüleceği maçta, 10 Nisan günü Manchester City’nin sahasında karşı karşıya gelecek. Ligin bitimine 9 hafta kala Liverpool’un rakibine 5 averajlık bir üstünlüğü bulunuyor. Premier Lig’de takımlarının puanlarının eşit olması durumunda aralarında oynanan maçlara değil de iki takım arasındaki gol averajına bakılıyor.