Mehmet Demirkol: Bence İhale İptal Edilecek

16.03.2022 - 08:02

Mehmet Demirkol: Bence İhale İptal Edilecek

Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu Yüz Yüze programına katılan Mehmet Demirkol, Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İhalenin iptal edileceğini düşündüğünü belirten Demirkol, Süper Lig TV hakkında da yorumlarını paylaştı.

Süper Lig yayın ihalesinde Saran Group ve TRT’ye satın alma hakkının geçmesinin ardından gözler TFF’ye çevrilmişti. TFF’den henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Öte yandan yayın ihalesini yakından takip eden kişiler süreçle ilgili yorumlarını paylaşmaya devam ediyor. Socrates Dergi yorumcularından Mehmet Demirkol, Haber Global ekranlarında Buket Aydın’ın konuğu oldu. Süper Lig yayın ihalesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Demirkol, ihalenin iptal edilme ihtimalinin olduğunu dile getirdi. 

Tüm Yöneticiler Yoğurdum Ekşi Diyor

Süper Lig yayın ihalesi hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Demirkol, süreci 2010’dan itibaren anlattı. Digitürk’ün ilk etapta Türk Telekom ile yarışa girdiğini dile getiren Demirkol, 425 milyon dolarlık teklifin kabul edildiğini belirtti. Digitürk’ün o dönem yaptığı araştırmada ligin asıl değerinin ise 230 milyon dolar ile 270 milyon dolar arasında olduğunu belirten Demirkol, şöyle devam etti:

2010’daki ihaleden 400 milyon doların üzerinde para çıktı. Türk futbolu da dedi ki ‘zengin olduk. Buna 400 çıktıysa, yarın 500 olacak’ ki oldu. 500 milyon dolar olunca daha da artacağı düşünüldü. Ancak durum öyle değil. Neden değil? Bir kere ürünün sahibi kulüpler, her gün yoğurtlarının ne kadar ekşi olduğunu, nasıl kazıklandıklarını, nasıl kazıkladıklarını anlatıyor. Sonra da bunu satışa çıkarttıklarında kimse almayınca ‘ya niye almıyorsunuz’ diyorlar. Sen buna her maçtan sonra hileli dersen, millet de almaz. Zaten dünyada trend düşüyor. 15 yaşın altına futbolu izlettiremiyorsun.

Bence Bu İhaleyi İptal Edecekler

İhalenin sonucuyla ilgili de görüşlerini paylaşan Mehmet Demirkol, bu ihaleyi iptal edeceklerini düşündüğünü dile getirdi.

Bence bu ihaleyi iptal edecekler. beIN ile uzatacaklar. Çünkü onlardan başka doğru düzgün teklif veren yok. Böyle serbest piyasa mı olur? Buna 800 lira veriyorum diyor. Sana satmayacağım diyorlar. Kime satacaksın? Teklif veren yok başka. Digitürk’ün 1.3 milyar TL verdiği pakete TRT ve Saran 700 milyon TL verdi. Digitürk ilk paket olmadan diğerlerini imzalamam dediği için hak TRT ve Saran’a geçti. Onlar da imzalayıp TFF’ye teslim ettiler. Saran’ın yeni bir kanal kuralım, gelirleri bölüşelim teklifi çok mantıksız değil ama bu bugünden yarına yapılacak bir şey değil. Bu yüzden teklifi verenler imzaladı ama TFF’nin bu haliyle imzalayacağını düşünmüyorum.