RTÜK’ten beIN Manşet’e Ödül

27.01.2022 - 19:35

RTÜK’ten beIN Manşet’e Ödül

RTÜK Türkçe Ödülleri sahiplerini buldu. Spor kategorisinde beIN Sports’un sevilen programı beIN Manşet ödülün sahibi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Türkçe Ödülleri sahiplerini buldu. Birçok kategoride Türkçeyi doğru kullanan programlara ödül veren RTÜK, spor kategorisinde beIN Manşet’i ödüle layık gördü. 

Görsel ve İşitsel Medyada Doğru Türkçe Kullanımı Ödülü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dağıtılan ödülleri sosyal medya hesabından duyurdu. Spor kategorisinde ödül alan beIN Manşet programı için şu ifadeler kullanıldı:

Spor kategorisinde görsel ve işitsel medyada doğru Türkçe kullanımı ödülü ‘beIN Manşet’ programıyla beIN Sports sunucuları Murat Caner ve Uğur Meleke’ye takdim edildi.


beIN Manşet Hakkında

Hafta içi her gün spor gazetelerinden hareketle gelişmelerin yorumlandığı beIN Manşet, beIN Sports HD 1 ve beIN Sports Haber ekranlarında sporseverlerle buluşuyor. Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Demirkol ve Murat Caner’in imza attığı program, yaklaşık iki yıldır Uğur Meleke ve Murat Caner önderliğinde devam ediyor.

beIN Sports’un en başarılı programlarından beIN Manşet, RTÜK tarafından doğru Türkçe kullanım ödülüne de layık görüldü. Programın tekrarları beIN Sports Youtube kanalında da yer alıyor.

1 beinmanşet 27.1.2022      

Murat Caner Kimdir?

NTV Spor’da 7/10 programını sunarak spor medyasında dikkat çeken Murat Caner, NTV Spor kapandıktan sonra NTV’de haber bölümüne geçmişti. Burada yaklaşık 1 yıl çalışan Caner, daha sonra beIN Sports’a transfer oldu. Kanalın program müdürlüğü görevini üstlenen Caner, önce Mehmet Demirkol ile daha sonra da Uğur Meleke ile beIN Manşet programına imza atmayı sürdürüyor.

Uğur Meleke Kimdir?

Uğur Meleke, 1979 yılında doğdu. Spor yazarlığına 2005 yılında, Milliyet gazetesinde başladı. Daha önce NTV, Star ve Habertürk televizyonlarında spor yorumculuğu yaptı. Hürriyet'te yazarlığa devam eden Meleke, bunun yanı sıra TRT Türk'te birçok programa konuk oldu. Daha sonrasında S Sport’ta Premier Lig maçlarını yorumlayan Meleke, 2 sezondur beIN Sports’ta futbolseverlerin karşısına çıkıyor.