TBF Yayın İhalesi Sürecinin Başladığını Duyurdu

27.01.2022 - 13:41

TBF Yayın İhalesi Sürecinin Başladığını Duyurdu

Türkiye Basketbol Federasyonu yayın ihalesi sürecinin başladığını duyurdu. Şirketler 1 Mart’a kadar teklif verebilecek ve önümüzdeki üç yılın Basketbol Süper Ligi yayıncısı belli olacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu, 2022/23, 2023/24 ve 2024/25 sezonlarının yayıncısının belli olacağı süreci başlattı. Lig faaliyetlerinin görsel ve işitsel yayın hakları için teklif alma sürecinin başladığını belirten TBF, katılımın fazla olmasını umut ediyor.

1 Mart’a Kadar Teklif Verilebilecek

Türkiye Basketbol Federasyonu Twitter hesabından yayın ihalesi süreciyle ilgili bir açıklama yaptı. Tekliflerin 1 Mart’a kadar verilebileceğini belirten TBF’nin yaptığı açıklama şu şekildeydi:

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, 2022-23, 2023-24 ve 2024-25 sezonları için düzenlenecek Lig Faaliyetlerinin Yurt İçi Görsel İşitsel Hakları teklif alma süresi başladı.
Yayın ihalesiyle ilgilenen kuruluşlar, 1 Mart Salı günü saat 16.00’ya kadar TBF'ye müracaat edebilir.


Geçtiğimiz Yıl Teklif Veren Çıkmadı

Normal şartlarda yayın ihalesi 2020/21 sezonu sonunda yapılacaktı. Tivibu ile yapılan anlaşmanın ardından yeni teklifler gelmesi bekleniyordu ama durum böyle olmadı. Ligin başlamasına haftalar kala Tivibu ile mevcut anlaşma 1 yıl daha uzatıldı.

Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi yayın hakları için teklif veren şirketin çıkmaması, bu sezon yapılacak ihale için endişeleri arttırıyor. Öte yandan yapılan açıklamalar mücadelelerin şifresiz şekilde yayınlanabileceğini sporseverlere düşündürtüyor.

1 bsl 27.1.2022      

Basketbolun Her Eve Girmesi İçin Bir Çalışma Var

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, geçtiğimiz aylarda yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Basketbolun her eve girmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Türkoğlu, maçların açık kanalda yayınlanabileceğini belirtmişti.

Basketbolun her eve girmesi için yaptığımız bir çalışma var. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren bütün maçlarımızı açık kanalda yayınlayacağız. Bu, basketbolun görünürlüğü anlamında gerçekten çok önemli katkı sağlayacak. Bu süreçte yapacağımız diğer çalışmalarla basketbolun her kesime ulaşacağını düşünüyoruz. Bunu da Sayın Bakanımızla paylaştık, o da destek olacağını söyledi. Bunun da ekonomik anlamda kulüplerimize önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.