Berna Gözbaşı Kimdir?

26.01.2022 - 14:49

Berna Gözbaşı Kimdir?

2019’un Kasım ayında yönetim kurulu kararıyla Kayserispor’da başkanlık koltuğuna oturan Berna Gözbaşı, daha sonra düzenlenen, tek aday olarak katıldığı seçimli olağanüstü genel kurulda da başkan seçildi ve Süper Lig’in ilk kadın başkanı olmayı başardı. Peki Berna Gözbaşı kimdir? İşte Süper Lig’de bir ilke imza atan Berna Gözbaşı’nın hayatı ile ilgili tüm detaylar!

Yönetim kurulunda bulunduğu Kaysersipor’a 2019 yılında başkan seçilen ve Süper Lig’in ilk kadın başkanı unvanını kazanan Berna Gözbaşı, 2021 yılındaki kongrede düzenlenen ve yine tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan seçildi. 2 yılı aşkın süredir Kayserispor’un başkanlığını yapan Berna Gözbaşı’nın hayatıyla ilgili detaylar da merak ediliyor.

Berna Gözbaşı Kaç Yaşında, Aslen Nereli?

berna gözbaşı

Astsubay bir baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak 1974 yılında Gelibolu‘da doğan Berna Gözbaşı, aslen Kayserili. Gözbaşı, gençliği boyunca aktif bir basketbolcuydu. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu. Mustafa İlter ile evli olan Gözbaşı’nın 2 kızı bulunmaktadır.

Berna Gözbaşı’nın Kariyeri

berna gözbaşı

İş hayatına Kayseri Çinkur'un ihracat biriminde başladı. Londra Metal Borsasında "Uluslararası Finans, Metal Ticareti, Futures& Options" konusunda eğitim aldıktan sonra, ilk şirketi olan BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi'ni 2001 yılında kurdu.
Birçok firmaya uluslararası pazarlama ve dış ticaret danışmanlığı yaptı. İhracata açılmamış bir cok KOBİ'yi ihracatla tanıştıran Gözbaşı, 2001 -2006 yılları arasında Ortadoğu, Doğu ve Batı Afrika pazarlarında aktif çalıştı. 2006 yılında yatak üretimine başladı.

BRN Yatak'ı farklı paketleme yöntemleri 5 kıtada 60'dan fazla  ülkeye ihraç eden bir şirket haline getirerek, çok kısa bir sürede sektörün en önemli ihracatçı firmalarından biri haline getirdi ve  girişimcilik ve ihracat  dalında birçok ödüle layık görüldü ve genç ve kadın girişimciler için rol model oldu.
Kayseri Sanayi Odası ilk kadın meclis üyesidir.