Süper Lig’de Görevinden Ayrılan Teknik Direktörler

26.01.2022 - 14:40

Süper Lig’de Görevinden Ayrılan Teknik Direktörler

2021-2022 sezonu Süper Lig’de yine bir teknik direktörü kıyımına sahne oluyor. Artık alışıldığı üzere ligin henüz ortalarında çoğu takım hocasıyla yolları ayırmış durumda. Kulüplerin çoğu sezona başladıkları teknik direktörleri değiştirdi. Ligin ilk 20 haftasında takımlarıyla yolları ayrılan teknik adam sayısı 17 oldu. İşte Süper Lig 2021-2022 sezonunda görevinden ayrılan teknik direktörler!

Süper Lig kulüpleri, her sezon olduğu gibi kötü gidişin faturasını teknik adamlara kesmeye devam ediyor. Sabretmeyi sevmeyen, kötü sonuçlara hiç tahammülü olmayan, başarının çabucak gelmesini isteyen Süper Lig kulüpleri, Avrupa ortalamasının çok üstündeki bir hızla teknik direktör değişikliğine gidiyor. 20 haftanın sonunda Süper Lig’de 17 teknik adam kulüplerinden ayrıldı. Bu sezon üç büyükler de bu kervana katıldı ve onlar da sezon ortasında teknik direktör değişikliği yaptı. 

Süper Lig’in Sürpriz Ayrılıkları

fatih terim taraftarı selamlıyor

Süper Lig’in tartışmasız en şaşırtıcı ayrılığı Galatasaray’ın Fatih Terim ile yollarını ayırması oldu. 4 yılı aşkın süredir takımın başında olan Terim, kötü gidişatın sorumlusu olarak görülünce görevine son verildi. Ligin diğer şok edici ayrılığı da Beşiktaş’tan geldi. Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan ve Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş, teknik direktörü Sergen Yalçın ile yolları ayırma kararı aldı. Sezona iddialı başlayan ve eski hocasına yeni bir şans veren Fenerbahçe de Vitor Pereira’yı takımın başından aldı. 

6 Teknik Direktör Takımının Başında

abdullah avcı

Süper Lig’de Trabzonspor, Konyaspor, Hatayspor, Sivasspor, Giresunspor ve Gaziantep, Ocak ayı itibarıyla Süper Lig’in teknik direktör değişikliğine gitmeyen kulüpleri. Abdullah Avcı, İlhan Palut, Ömer Erdoğan, Rıza Çalımbay, Hakan Keleş ve Erol Bulut, sezon başından beri takımlarının başında olan isimler.

Görevinden Ayrılan Teknik Direktörler

mustafa denizli

Mustafa Denizli-Altay
Fatih Terim-Galatasaray
Samet Aybaba-Adana Demirspor
Ersun Yanal-Antalyaspor
Aykut Kocaman-Başakşehir
Ünal Karaman-Göztepe
İrfan Buz-Yeni Malatyaspor
Vitor Pereira-Fenerbahçe
Bülent Korkmaz-Alanyaspor
Cihat Arslan-Kasımpaşa
Hakan Kutlu-Kasımpaşa
Bülent Uygun-Çaykur Rizespor
Sergen Yalçın-Beşiktaş
Yalçın Koşukavak-Kayserispor
Çağdaş Atan-Alanyaspor
Şenol Can-Kasımpaşa
Francesco Farioli-Karagümrük