beIN Sports Yayın İhalesi İçin 150 Milyon Dolar Ödemek İstiyor

26.01.2022 - 19:30

beIN Sports Yayın İhalesi İçin 150 Milyon Dolar Ödemek İstiyor

Süper Lig yayıncısı beIN Sports yayın ihalesi için 150 milyon dolar ödemek istiyor. Kulüpler Birliği ise gelir kaybına uğramamak için paketleri ayrı ayrı satmayı planlıyor.

Süper Lig yayın ihalesi ile ilgili haberler yavaş yavaş artıyor. Geçtiğimiz günlerde Habertürk’ten Ayhan Şensoy da yayın ihalesini kaleme aldı. Mevcut yayıncı beIN Sports’un 220 milyon dolardan 150 milyon dolara teklifi düşüreceğini belirten Şensoy, kulüplerin de gelir kaybına uğramamak için paketleri ayrı ayrı satmayı planladığını dile getiriyor.


Yeni Dönemde Daha da Aşağı İnecek Gibi

2017 yılında yıllık 500 milyon dolardan başlayan yayın geliri 5 yılda yarı fiyatına düşerken, yeni dönemde daha da aşağılara inecek gibi duruyor.

Kulüpler Birliği, gelir kaybına uğramamak için paketleri ayrı ayrı satmak istiyor. Bu bağlamda naklen maç yayını, uluslararası pazarlama ve dijital yayın paketleri olmak üzere bazı çalışmalar var. Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi konuyu tartışmaya devam ediyor. Yeni yayın ihalesinden Kulüpler Birliği’nin yıllık 350 milyon dolar gelir hedeflediği belirtiliyor.

1 süper lig 26.1.2022      

beIN Sports Uzatmaya Sıcak Bakmadı

Socrates Dergi Youtube kanalında Oyna Devam programı yorumcularından Mehmet Demirkol da yayın ihalesiyle ilgili görüşlerini paylaştı. Kulüplerin yayıncıya uzatma teklif ettiğini ama beIN Sports’un bunu kabul etmediğini belirten Demirkol, farklı şirketlere paketlerin satılabileceği ihtimalinden bahsetti.

Mehmet Demirkol’a göre beIN Sports, herkesin teklif vermesini istiyor. Demirkol, geçtiğimiz yıllarda çıkan yayıncı krizinde TFF’nin farklı şirketlerle görüştüğünü ama hiçbir şirketin beIN Sports’un teklifine yaklaşamadığını dile getirdi. beIN Sports’un da bundan güç alarak en düşük tutardan ihaleyi kazanmak istediği tahmin ediliyor.

2 süper lig 26.1.2022      

Farklı Şirketlerin İhaleyi Alması İzleyici İçin Zorlayıcı Olacak

Hem Habertürk hem de Socrates Dergi Youtube’da Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili farklı yayıncıların gündeme gelmesinden bahsediliyor. Süper Lig yayınlarını farklı şirketlerin alması durumunda en çok etkilenecek taraf izleyiciler olacak. Zira şu an bile yüksek görünen ücretler sebebiyle korsan yayına yönelen izleyiciler, Süper Lig maçlarının tamamını izlemek için farklı şirketlerden abonelik oluşturmak zorunda kalacak.