Kulüplerin Yayın İhalesi Beklentisi 250 Milyon Dolar

23.01.2022 - 13:33

Kulüplerin Yayın İhalesi Beklentisi 250 Milyon Dolar

Ajansspor’un haberine göre kulüplerin yayın ihalesi beklentisi 250 milyon dolar. Bir önceki ihalede bu tutar tam 500 milyon dolardı.

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde ihaleye katılacak şirketlerin yapması gerekenleri açıkladı. İhale sürecinin başlamasıyla kulüplerin ihaleden beklentileri de gündeme geliyor. Ajansspor’un haberine göre kulüplerin yayın ihalesi beklentisi 250 milyon dolar. 

14 Şubat’a Kadar Teklifler Sunulacak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022/23 ve devam eden futbol sezonlarına ilişkin TFF Süper Lig ve TFF 1'inci Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenecek ihale süreci başladı. 14 Şubat tarihine kadar yayın ihalesine katılmak isteyen şirketler tekliflerini sunacak. 3 ay gecikmeli ihale Şubat ayında bitecek. 4 farklı paketin satışa çıkacağı ihalede kulüplerin minimum gelir beklentisi 250 milyon dolar. Bir önceki ihalede tutar 500 milyon dolardı.

Türk futbolunun geleceğini belirleyecek yayın ihalesinde sürecin başlaması, gözlerin şartnamedeki paketlere çevrilmesini sağladı. TV, internet, ligin isim hakkı ve özet görüntülerini içeren ihale şartnamesi de belirlendi. Buna göre kulüpler ihalede yıllık minimum 250 milyon dolar gelir bekliyor. Yayın ihalesine katılacak şirketler henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili süreç devam ediyor. Yayın ihalesine bu kez Kulüpler Birliği de dahil edildi. 

1 yayın ihalesi 23.1.2022      

TFF Süreci Açıkladı

TFF yayın ihalesi hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı ve sürecin başladığını duyurdu. 14 Şubat tarihine kadar ihaleye katılacak şirketlerin teklif verebileceğini belirten TFF, bu tekliflerin ihale komisyonu tarafından değerlendirileceğini dile getirdi.

2 tff 23.1.2022      

Süper Lig Yayın İhalesine Hangi Şirketler Katılıyor?

Süper Lig yayın ihalesi hakkında bilinmeyen konulardan biri de ihaleye hangi şirketlerin katılacağı. Geçtiğimiz sene ihalede Acun Ilıcalı’nın dijital platformu Exxen’in aktif olacağı tahmin ediliyordu. Ancak Ilıcalı, Blu TV’de katıldığı 40 programında ihaleye katılmayacağını ve beIN Sports’un favori olduğunu belirtti.

Exxen’in katılmayacağı ihalede diğer alternatifler D-Smart, Tivibu, S Sport, TV+, Vodafone TV ve benzerleri şeklinde sıralanıyor. Rıdvan Dilmen ise %100 Futbol programında bugüne kadar beIN Sports dışında ortaya bir talip çıkmadığını açıkladı. Digiturk müşteri hizmetleri ekibi de yaptığı aramalarda maçların önümüzdeki sezon kendilerinde olduğunu belirtiyor. Kısacası; şu an için beIN Sports’un Süper Lig yayın ihalesinde alternatifi bulunmuyor.