Öznur Kablo beIN Sports’a Açtığı Davayı Kazandı

22.01.2022 - 11:35

Öznur Kablo beIN Sports’a Açtığı Davayı Kazandı

Yeni Malatyaspor’un isim sponsoru Öznur Kablo, beIN Sports’a açtığı davayı kazandı. beIN Sports’un Yeni Malatyaspor karşılaşmalarında Öznur Kablo ismini kullanmadığını belirten şirket, bu dava sayesinde ismin kullanılmasını sağlayacak.

Türkiye’de spor kulüplerinin son dönemde maddi sorunlar yaşadığı ve bu sebeple isim sponsorlarına yöneldikleri biliniyor. Yeni Malatyaspor da isim sponsorunu fazlasıyla kullanan kulüplerden biri. Geçtiğimiz yıllarda BtcTürk ismini kullanan Yeni Malatyaspor, 2021/22 sezonunda Öznur Kablo ile anlaştı. Ancak Öznur Kablo, yayıncı kuruluş beIN Sports’un bu ismi telaffuz etmemesinden rahatsız oldu. Ajansspor’un haberine göre beIN Sports’a geçtiğimiz aylarda dava açan Öznur Kablo, bu davayı kazandı.

Digiturk Öznur Kablo İsmini Kullanmıyor

İsim sponsorluğu konusu Türkiye’de tam anlamıyla oturmuş değil. Spikerler ve yayıncılar da zaman zaman bu noktada hatalar yapabiliyor. Öznur Kablo da Yeni Malatyaspor maçlarında şirket isminin kullanılmamasından rahatsız oldu ve beIN Sports’a dava açtı. 

Öznur Kablo maç anlatımlarında ve stüdyo programlarında şirket isminin kullanılmadığını iddia etti. Açılan davayı kazanan Öznur Kablo, bundan böyle yayıncı kuruluşta isminin geçeceğini umut ediyor. Digiturk’un karara uymaması durumunda hapis cezasının da gündemde olacağı belirtiliyor.


                      öznur kablo y.malatyaspor 22.1.2022      

Sponsorluk Hakkına Sadık Kalınmasını İstiyoruz

Öznur Kablo Avukatı Ercihan Eser, dava sürecinde açıklamalarda bulunmuştu. beIN Sports’un maç anlatımlarında ısrarla Öznur Kablo ismini telaffuz etmediğini belirten Eser, şu ifadeleri kullanmıştı:

Maç anlatımında isim hakkımız olmasına rağmen Digitürk bizim kurumumuzun adını kullanmamakta ısrar ediyor. Digitürk’ün internet sitesinde de benzer sorunlar vardı. Biz sürecin başından beri gördüğümüz eksiklikleri söyledik ve Digitürk yetkilileri internet sitesinde düzeltmeler yaptı. Canlı yayınlarda ise bizim uyarılarımız ciddiye alınmadı. Biz de dava sürecine girdik ve tazminat davası açtık. Bizim isteğimiz sponsorluk hakkına sadık kalınması.
Biz daha önce TFF’ye başvuruda bulunduk ve yetkililer bize Digitürk’ü uyardıklarını söyledi ama talebimize sessiz kalındı. Biz, birçok spor dalında sponsorluk yaptık. Futbolda yaşadığımız sorunları diğer dallarda yaşamadık. Digitürk’ün yaptığı bu tutum spora destek veren kurumların çekimser kalmasına neden olacak. Sektörü canlandırmak isteyen kişi ve kurumlar Digitürk’ün bu tutumundan sonra geri adım atabilir. Bu dava emsal karar olacak ve sponsorlar açısından ve sektörün gelişmesi açısından son derece önemli olacak.