TFF’de Yasa Dışı Maç Yayını Toplantısı Yapıldı

20.01.2022 - 08:31

TFF’de Yasa Dışı Maç Yayını Toplantısı Yapıldı

Korsan yayın noktasında adımlar atması beklenen Türkiye Futbol Federasyonu, sağlayıcılar ve yayıncılarla bir toplantı gerçekleştirdi. TFF’deki yasa dışı maç yayını toplantısında erişim engellemesi süreci masaya yatırıldı.

Birçok ülkede korsan maç yayını noktasında sorunlar yaşanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu ise bu noktada son dönemde somut adımlar atmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yasa dışı maç yayınlarının engellenmesiyle ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda erişim engellemelerinden nasıl optimum verim alınabileceği tartışıldı.

1 tff 20.1.2022      

Digiturk ve EXXEN Toplantıya Katıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı, Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB), yayın hakkı sahipleri Digiturk ve Exxen, internet erişim sağlayıcıları Turkcell, Türk Telekom, Vodafone Türkiye arasında, internet ortamında yapılan yasa dışı maç yayınlarının engellenmesiyle ilgili Riva'da bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, başkan Nihat Özdemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) Genel Sekreteri Ömer Faruk Sorgun, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Çağrı İlk, Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, Vodafone Türkiye Network Direktörü Serkan Çebi, Exxen Dijital Platform Genel Müdürü Oktay Yılmaz ve temsilciler katıldı.

2 bein exxen 20.1.2022      

Erişim Engellemesi Noktasında Görüş Alışverişi Yapıldı

Geçtiğimiz haftalarda korsan maç yayını sitelerinin erişime kapatılma yetkisi TFF’ye verildi. Toplantıda futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanımı halinde Türkiye Futbol Federasyonu'na erişim engeli getirme yetkisi verilmesine ilişkin 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan son düzenleme konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca TFF, Kulüpler Birliği ve yayın hakkı sahipleri en hızlı şekilde nasıl erişim engellemesi getirileceği noktasında da görüşlerini paylaştı. Erişim engellemelerinin daha hızlı gerçekleşmesi için yetkinin TFF’de olması, özellikle kaçak maç yayını sitelerinin yakın zamanda ciddi sorunlar yaşaması anlamına gelebilir. Önümüzdeki günlerde korsan maç yayınları noktasında yeni gelişmelerin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı