Süper Lig’in En Değerli Oyuncusu Kim? İşte Süper Lig’in En Pahalı 20 Futbolcusu

17.01.2022 - 14:16

Süper Lig’in En Değerli Oyuncusu Kim? İşte Süper Lig’in En Pahalı 20 Futbolcusu

Süper Lig kulüpleri, her geçen yıl büyüyen futbol endüstrisine uyum sağlayabilmek ve Avrupa takımları ile mücadelelerinde rekabetçi olabilmek için transfer dönemlerinde kesenin ağzını açmaya devam ediyor. Kulüpler hem transfer politikaları hem de pandeminin de etkisiyle maddi olarak sıkıntılı günler geçirse de gelen kaliteli futbolcular ligin marka değerini yükseltiyor. Peki Süper Lig’in en pahalı oyuncusu kim? İşte ligimizin en değerli 20 futbolcusu!

Süper Lig’in ekonomisi her geçen yıl büyüyor. Gelirler artsa da giderler de aynı ölçüde yükseldiği için çoğu kulüp dengeyi tutturmakta zorlanıyor. En büyük gider kalemini ise futbolcu maaşları ve ödenen bonservisler oluşturuyor. Her şeye gelen kaliteli ayaklar ya da gelecek vadeden isimler ligin marka değerini artırırken taraftara da heyecan vermeye devam ediyor.

Süper Lig'in Toplam Oyuncu Değeri Ne Kadar?

süper lig takımları

2022 Ocak ayı itibarıyla Süper Lig’in toplam değeri yaklaşık 918 milyon euro. İngiltere Premier Lig’de bu rakam yaklaşık olarak 8.9 milyar euro. Bundesliga, Serie A ve La Liga’nın piyasa değeri ise 4 ile 5 milyar euro arasında değişiyor. Peki değer yaklaşık 1 milyar euro’ya ulaşan ligimizin en değerli oyuncuları kim? İşe o isimler!

Süper Lig'in En Pahalı Futbolcuları

ugurcan cakir

Süper Lig’in en değerli oyuncusu Trabzonspor forması giyen kaleci Uğurcan Çakır. Uğurcan’ın piyasa değeri 17 milyon euro. Başarılı kaleciyi 15 milyon euro’luk değerleriyle 4 isim takip ediyor. Bunlar; Galatasaray forması giyen Marcao, Fenerbahçeli Attila Szalai, Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Miralem Pjanic ve Fenerbahçe’nin genç file bekçisi Altayn Bayındır. Listenin tamamı ise şöyle:

1.Uğurcan Çakır-17 milyon euro
2.Marcao-15 milyon euro
3.Attila Szalai-15 milyon euro
4.Miralem Pjanic-15 milyon euro
5.Altay Bayındır-15 milyon euro
6.Diego Rossi-14 milyon euro
7.Cyle Larin-10 milyon euro
8.Kerem Aktürkoğlu-11 milyon euro
9.Michy Batshuayi-10 milyon euro
10.Anastasios Bakasetas-10 milyon euro
11.Min-jae Kim-9 milyon euro
12.İrfan Can Kahveci-9 milyon euro
13.Alexandru Cicaldau-9 milyon euro
14.Mergim Berisha-9 milyon euro
15.Rachid Ghezzal-9 milyon euro
16.Ersin Destanoğlu-9 milyon euro
17.Victor Nelsson-8.5 milyon euro
18.Andreas Cornelius-8 milyon euro
19.Ferdi Kadıoğlu-8 milyon euro
20.Abdülkadir Ömür-7.5 milyon euro