Avustralya Açık 2022 Eurosport’ta

11.01.2022 - 07:07

Avustralya Açık 2022 Eurosport’ta

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık 2022 Eurosport’ta tenisseverlerle buluşuyor. 17-30 Ocak tarihleri arasındaki turnuvanın tüm heyecanı Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarında yaşanacak.

Avustralya Açık heyecanı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Eurosport ekranlarında yaşanacak. Turnuvanın ilk günü 17 Ocak’tan, erkekler finalinin olacağı gün 30 Ocak’a kadar her gün karşılaşmalar Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarında olacak.

Avustralya Açık’ta Novak Djokovic Bilmecesi

Avustralya Açık’ın erkeklerdeki en büyük favorisi kuşkusuz Novak Djokovic. Ancak turnuva öncesinde Covid-19 sebebiyle Djokovic cephesinde enteresan gelişmeler yaşandı.

Avustralya Açık’a tıbbi muafiyet alamayan ve aşı olmayan tüm sporcuların katılımı yasaklandı. Novak Djokovic ise tıbbi muafiyet aldığını iddia etti ama Djokovic’in Avustralya’ya girişine izin verilmedi. Günlerce göçmenlerin kaldığı bir otelde kalan Novak Djokovic’in vizesi iptal edildi ama Djokovic bu karara itiraz etti. Mahkeme de Djokovic’in itirazını kabul edince Sırp raketin Avustralya’ya girişine izin verildi.

Kararın iptal edilmesi sonrası Rod Laver Arena’dan bir fotoğraf paylaşan Novak Djokovic, her şeye rağmen turnuvada boy göstermek istediğini belirtti. 

null

Kadınlarda Şampiyon Tahmini Her Zamankinden Daha Zor

Kadınlar tenisi özellikle Serena Williams’ın eski gücünden uzaklaşması sonrasında tahmini zor bir görünüme kavuştu. Avustralya Açık 2022 ‘de durum çok farklı değil. Yine birçok ismin şampiyonluk için mücadele edeceği bir turnuva sporseverleri bekliyor.

Birçok kişinin diğer isimlerden biraz daha ayırdığı raketse Ash Barty. Ev sahibi Barty kadar iddialı olması beklenen Osaka, Muguruza, Halep ve Swiatek gibi isimlerin de Avustralya Açık’ta boy göstermesi bekleniyor. Geçtiğimiz yılın yükselen yıldızları Emma Raducanu ve Leylah Annie Fernandez de turnuvada izlemesi keyif verecek diğer isimler. Ayrıca 2021’in son dönemini toparlama sinyalleri vererek geçiren Belinda Bencic ve Victoria Azarenka da turnuvada sürpriz yapmayı hedefleyecekler. 

2 ao 11.1.2022

Avustralya Açık Elemeleri Hangi Kanalda?

Avustralya Açık 2022 elemelerinde Altuğ Çelikbilek ve Cem İlkel gibi Türk raketler boy gösterdi. Öte yandan eleme mücadelelerinin Türkiye’de yayıncısı bulunmuyor. Eurosport 1 ve Eurosport 2’deki yayınlar, ana tablo maçlarıyla diğer bir deyişle 17 Ocak tarihinde başlayacak.