Fenerbahçe’nin Kalan Maçları Neler?

11.01.2022 - 10:34

Fenerbahçe’nin Kalan Maçları Neler?

Fenerbahçe 2021-22 sezonuna yeni hocasıyla iddialı başlasa da hem Süper Lig hem de Avrupa’da istediği sonuçları alamadı. Ligdeki şampiyonluk yarışında liderin oldukça gerisinde kalan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ise UEFA Avrupa Ligi’nde ilk iki sırayı elde edemediği için yolculuğunu UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde sürdürecek. Fenerbahçeli taraftarlar da ikinci yarı itibarıyla hem lig hem kupada yoluna devam eden takımlarının fikstürünü merak ediyor. İşte Fenerbahçe’nin lig ve Avrupa’da kalan maçları!

Fenerbahçe ligin ikinci yarısında üst sıraları zorlayıp yarışa yenide dahil olmak isterken Avrupa’da da hedef olarak kupayı belirlemiş durumda. Türkiye Kupası’nda da Afyonspor’u eleyerek bir üst tura yükselen Fenerbahçe üç kulvarda da yoluna devam ediyor. İşte yeni yılda Fenerbahçe’yi bekleyen fikstür.

Fenerbahçe'nin Ligde Kalan Maçları Neler?


mesut ozil gol sevinci

Süper Lig’de 2020-21 sezonunun ilk yarısını 32 puanla 4'ncü sırada tamamlayan sarı lacivertliler, lider Trabzonspor’un 17 puan gerisinde kaldı. Vitor Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe’de öncelikli hedef, ligi ilk iki sıra içerisinde tamamlayarak Şampiyonlar Ligi biletini almak. Fenerbahçe Süper Lig’de ikinci yarıya kendi sahasında oynayacağı Adana Demirspor maçıyla başladı. İşte Fenerbahçe’nin 2021-22 sezonunun ikinci yarısında oynayacağı Süper Lig maçları:

Antalyaspor-Fenerbahçe  
Fenerbahçe-Altay  
Sivasspor-Fenerbahçe 
Fenerbahçe-Başakşehir   
Giresunspor-Fenerbahçe 
Fenerbahçe-Hatayspor
Kasımpaşa-Fenerbahçe
Fenerbahçe-Trabzonspor
Alanyaspor-Fenerbahçe 
Fenerbahçe-Konyaspor
Kayserispor-Fenerbahçe
Fenerbahçe-Galatasaray 
Fenerbahçe-Göztepe
Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 
Fenerbahçe-Gaziantep
Beşiktaş-Fenerbahçe 
Fenerbahçe-Karagümrük
Yeni Malatya-Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin Avrupa'da Kalan Maçları Neler?

fenerbahce uefa gol sevinci

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nde D Grubu’nu 6 maçta 1 galibiyet 3 beraberlik ile 3'ncü sırada tamamladı. Bu sonuçla yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam etme hakkı kazanan temsilcimiz bu kupaya Son 16 Play-Off turundan katılacak. Kurada Çekya temsilcisi Slavia Prag ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçı 17 Şubat’ta kendi evinde oynayacak. Rövanş maçı ise 24 Şubat’ta Prag’da oynanacak. 
Slavia Prag mücadelesi Fenerbahçe’nin Avrupa’da 239. maçı olacak. Daha önce oynadığı maçlarda 87 galibiyet alan temsilcimiz, 51 beraberlik ve 100 mağlubiyet ile Avrupa yolculuğuna devam ediyor. 

Fenerbahçe’nin yoluna devam ettiği bir diğer kulvar olan Türkiye Kupası’nda ise henüz kura çekimi yapılmadı. Afyonspor’u uzatmalarda attığı iki golle eleyen Fenerbahçe, Türkiye Kupası yolculuğunda yeni rakibini bekliyor.