TFF Süper Lig Yayın İhalesi Sürecinde beIN Sports’a Alternatif Bulamadı

22.12.2021 - 16:23

TFF Süper Lig Yayın İhalesi Sürecinde beIN Sports’a Alternatif Bulamadı

Ajansspor’un haberine göre TFF, Süper Lig yayın ihalesi sürecinde beIN Sports’a alternatif bulamadı. Ayrıca dövizdeki dalgalanma yüzünden de TFF’nin ihale sürecini başlatmadığı iddia edildi.

“TFF 1’inci Ligi ve Türkiye Süper Ligi yayın ihalesi ne zaman yapılacak?” sorusu bir süredir gündemde. Aralık ayında yapılması beklenen ihaleyle ilgili açıklama yapılmaması ise soru işaretlerini arttırıyor. Ajansspor, geçtiğimiz saatlerde ihalenin neden yapılmadığını ve ne zaman yapılacağını açıkladı. Habere göre beIN Sports’a henüz alternatif bulunamadı. Ayrıca dövizdeki dalgalanmalar da ihale sürecini zorlaştırdı. 

Dövizdeki Dalgalanmalar Süreci Yavaşlattı

TFF’nin ihale sürecinin başlatmamasının sebeplerinden birinin kurdaki dalgalanmalar olduğu iddia edildi. Ajansspor’un elde ettiği bilgilere göre genel yayın ihale şartnamesinin çıkmamasının sebebi dövizdeki değişimler. 

Son dönemde kurdaki aşırı yükseliş ve düşüşler, ihalede fiyatlama konusunda sorunlar yaratır endişesiyle ihale komisyonu işi yavaştan alıyor. Zira bu koşullarda lig için nasıl bir yayın bedeli çıkabileceğini kestiremiyor.

1 tff 22.12.2021  

beIN Sports Alternatifsiz

TFF’nin ve kulüplerin şu şartlarda ihale yapmamasının sebeplerinden bir diğeri beIN Sports’a alternatif bulunamaması. Özellikle bunun için görev verilen IMG, rekabet yaratacak seçenekleri henüz oluşturabilmiş değil. TFF de kulüpler de tek bir firmanın katılımıyla ihaleye girmeyi istemiyor.

2 nihat özdemir 22.12.2021

İhalede Üç Paket Planlanıyor

Süper Lig yayın ihalesi ile ilgili ortaya atılan iddialardan bir diğeri ise paket sayısı. Ajansspor’un haberine göre en az üç paket planlanıyor. Bu paketler şu şekilde:

TV'den canlı maç yayını
Dijital platformlardan canlı maç yayını
Süper Lig geniş özeti ve 1’inci Lig maçlarının canlı yayını

3 digiturk 22.12.021

Ocak veya Şubat’ta İhale Yapılacak

Döviz kuru, alternatifsizlik ve daha benzer birçok sorunun yer aldığı Süper Lig yayın ihalesinin Ocak veya Şubat ayında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki süreçte ihaleye katılacak şirketlerin de şekillenmesi ve tekliflerin alınması bekleniyor. İhalenin yapılmasına kısa bir süre kala yaşanan gelişmeler halen beIN Sports’un favori konumunda olduğunu gösteriyor.

İhalenin Ocak veya Şubat’ta yapılması içinse genel yayın şartnamesinin çıkması gerekiyor. Henüz bu konuda bir hareketliliğin olmaması, ihale sürecinin biraz daha uzayabileceği ihtimalini gözler önüne seriyor.