Yousef Al-Obaidly Spor Yayıncılığının Geleceği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

01.12.2021 - 18:07

Yousef Al-Obaidly Spor Yayıncılığının Geleceği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

beIN Media Group ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly spor yayıncılığının geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Yousef Al-Obaidly spor yayıncılığında geleceği, OTT ve TV’nin sağlıklı bir karışımının şekillendireceğini belirtti. 

Doha’da 28-29 Kasım tarihlerinde düzenlenen Sporun Liderleri Konferans’ında konuşan Yousef Al-Obaidly, televizyonun ve spor yayıncılığının geleceğinden bahsetti. OTT ve TV’nin sağlıklı bir karışımının yeni dönemde spor yayıncılığında etkin olacağını sözlerine ekledi.


1.Yousef Al-Obaidly.1.12.2021.webp

Televizyon Yayıncılığı Konusunda İyimserim

Yousef Al-Obaidly, birçok kişinin aksine TV’de spor yayıncılığının bitmeyeceğine inanıyor. Yousef Al-Obaidly’nin konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

Doğrusal yani lineer televizyon yayıncılığının geleceği konusunda iyimserim. Dünya tarihindeki gelmiş geçmiş en çok izlenen yayınların yüzde 25'ini canlı spor yayınları oluşturuyor. Hiçbir platform bu anları, doğrusal TV yayınından daha iyi sunamaz. Sonuçta penaltı atışının sonucunu, ara belleğe alma veya aşırı yüklenmiş geniş bant bağlantıları gibi sebeplerden dolayı komşunuzdan 5 saniye sonra görmek istemezsiniz. Ve unutmayın, dünyadaki her pazar Silikon Vadisi'nin internet altyapısına sahip değil. Elbette geleceğin doğrusal TV yayını olduğunu söylemiyorum. Bu fikirden çok uzaktayım. Tv ve OTT'nin sağlıklı bir karışımı, ücretli ve ücretsiz yayın, dengeli bir yaklaşımdır. Hem uydu TV yayını hem de bir OTT platformu, her büyük medya şirketinde bulunuyor.
Gelecekteki herhangi bir yayıncı için kritik kombinasyon; 1: Kaliteli içeriğe sahip olmak, 2: Bu içeriğe geniş bir alanda erişim sağlayabilmek ve 3: Yayın haklarının edinilmesi ve tüketiciye doğru fiyata sunulmasıdır.

2.bein sports.1.12.2021

En Büyük Yayıncının Yasa Dışı Olduğu Ortamda Spor Endüstrisi Nasıl Büyüyebilir?

Yousef Al-Obaidly korsan yayın konusunda da açıklamalarda bulundu. En büyük yayıncının IPTV olduğunu dile getiren Yousef Al-Obaidly, böyle bir ortamda spor endüstrisinin büyümeyeceğini belirtti.

Korsanla mücadelenin arka odadan, toplantı odasına taşınması gerekiyor. Federasyonların, liglerin, kulüplerin ve yayıncıların CEO'ları çatılara çıkıp bu konuda haykırmalı. Üst düzey politikacıları da bu konuda bilgilendirmeliler. Onlarla birlikte çalışmalılar. En büyük yayıncının yasa dışı IPTV olduğu bir dünyada spor endüstrisi nasıl büyüyebilir? Geri dönüşü olmayan noktaya kadar beklemeyelim. Aksi halde geri dönmenin bir anlamı olmayacak.


3.ıptv.1.12.2021