İtalya’da Spor Muhabirini Taciz Eden Kişi Stadyumlardan Men Edildi

01.12.2021 - 06:28

İtalya’da Spor Muhabirini Taciz Eden Kişi Stadyumlardan Men Edildi

İtalya’da spor muhabirini taciz eden kişi stadyumlardan men edildi. Hakkında cinsel saldırı soruşturması da açılan saldırganın 12 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

İtalya’da yerel kanal Toscana TV’de muhabirlik yapan Greta Beccaglia, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Empoli-Fiorentina mücadelesi sonrasında ekran karşısına geçti. Greta Beccaglia, stadyumdan yapılan canlı bağlantı esnasında bir kişinin saldırısına maruz kaldı. Beccaglia, kendisine elle cinsel tacizde bulunan saldırgana "pardon, bunu yapamazsın" diye tepki gösterdi. Bu sırada birkaç taraftarın daha muhabirin yanından geçtiği ve ona bir şeyler söylediği görüldü. BBC’nin haberine göre saldırganın 3 yıl stadyumlara girişi yasaklandı. Ayrıca cinsel saldırı soruşturması da açılan bu kişinin suçlu bulunması, 12 yıla kadar hapis cezası anlamına gelebilir.

1.İtalyan muhabir.1.12.2021

Sunucudan Sinirlenme Önerisi

Greta Beccaglia’nın cinsel taciz sonrasında tepki göstermesinin ardından stüdyodaki sunucu Giorgio Micheletti'den de müdahale geldi. Micheletti, Beccaglia’ya “sinirlenme” önerisinde bulundu.

Olayın ardından görüntüleri sosyal medyada paylaşan Beccaglia, saldırganı tanıyanların kendisine ulaşmasını istedi. Sosyal medyada hızla yayılan video sonrasında tacizci taraftar kadar, muhabire destek olmak yerine "sinirlenmemesi" yönünde telkinde bulunan sunucu Giorgio Micheletti de tepki çekti.

2.italyan muhabir.1.12.2021

Tepkiler Arttı

Olayın ardından İtalya Spor Bakanı Yardımcısı Valentina Vezzali açıklama yaptı. Gazeteci Beccaglia ile dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak tacize sessiz kalan diğer taraftarlara tepki gösterdi.

Toskana Basın Derneği ve Toskana Spor Gazetecileri Grubu Ussi tarafından yapılan açıklamalarda ise, kadın gazeteciye yapılan taciz kınanarak dava açılması halinde duruşmaya katılma kararı alındığı duyuruldu.


3.italyan muhabir1.12.2021

Saldırgan Özür Diledi

Greta Beccaglia’nın şikayeti üzerine harekete geçen güvelik güçleri, çok geçmeden saldırganı yakaladı. 45 yaşında ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen saldırganın restoran işlettiği açıklandı. Andrea Serrani ismindeki saldırgan, daha sonrasında birçok gazeteye açıklama yaptı. Böyle bir şeyi neden yaptığını bilmediğini belirten Serrani, Greta Beccaglia’dan özür diledi.