NBC Premier Lig Yayın Hakları İçin 2 Milyar Sterlin Ödeyecek

19.11.2021 - 15:39

NBC Premier Lig Yayın Hakları İçin 2 Milyar Sterlin Ödeyecek

ABD’de Premier Lig yayın hakları yeniden NBC’nin oldu. NBC Premier Lig yayın hakları için 2 milyar sterlin ödeyecek.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Premier Lig yayın hakları NBC’nin oldu. 2013 yılından bu yana devam eden anlaşma, böylece 6 yıl daha uzatıldı. NBC’nin 6 yıl için Premier Lig'e ödeyeceği tutar ise 2 milyar sterlin.


 1nbc 19.11.2021.jpg  

Yeni Sezonda Premier Lig Yayıncıları Belli Oldu


Premier Lig, daha önce Afrika, Orta Doğu gibi ülkelerde yayın haklarını sattığını açıkladı. Türkiye’de de önümüzdeki yıldan itibaren beIN Sports ekranlarında futbolseverlerle buluşacak Premier Lig’in ABD yayıncısı ise geçtiğimiz günlerde belli oldu. 

NBC ile ortaklığı devam ettiren Premier Lig, yeni anlaşmayla 2 milyar 700 milyon dolar kazandı. NBC’nin ödeyeceği bu tutar, Covid-19 sebebiyle zor günler geçiren kulüplere yardımcı olacak.




2nbc stüdyo 19.11.2021.jfif

NBC 380 Maçın Tamamını 5 Farklı Platformdan Yayınlayabilecek


Spor yayıncılığı üzerine yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Mustafa Taha, NBC’nin yayın haklarını almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mevcut Premier Lig anlaşmasının üç katı değerinde anlaşma imzalandığını belirten Mustafa Taha, şu ifadeleri kullandı:

ABD'de 2013'ten beri Premier League'in yayıncısı NBC, 2 milyar 700 milyon dolara yayın haklarının altı yıl daha sahibi oldu. Yeni anlaşma, NBC'nin mevcut EPL anlaşmasının üç katı değerinde. NBC, 380 maçın tamamını beş farklı platformda yayınlayabilecek.





İngiltere’de 3 Yıllık Anlaşma 5 Milyar 250 Milyon Avro


İngiltere Premier Lig’in İngiltere’de üç farklı yayıncısı bulunuyor. Sky Sport, BT Sport ve Amazon Prime, geçtiğimiz Mayıs ayında anlaşmalarını 3 yıl daha uzattı. Daha önce üç yıllığına 4 milyar 750 milyon avro karşılığında Sky Sports, BT Sport ve Amazon Prime’a satılan Premier Lig yayın hakları, yeni anlaşmayla 5 milyar 250 milyon avro oldu. 

İngiltere’deki yeni anlaşma 2022-2025 yılları arasını kapsıyor. ABD anlaşması ise tam 6 yıllık. Premier Lig’in yükselişini arttıracak bu anlaşmaların, diğer futbol liglerini nasıl etkileyeceği merak konusu.