Korsan Maç Yayını Sitelerine TFF Başkanı Erişim Engeli Getirebilecek

19.11.2021 - 12:12

Korsan Maç Yayını Sitelerine TFF Başkanı Erişim Engeli Getirebilecek

Korsan maç yayını sitelerine TFF Başkanı erişim engeli getirebilecek. Yeni düzenlemenin tahmin edildiği gibi uygulanması, internetten bedava maç izleme işlemini zorlaştıracak.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre korsan maç yayını dönemi sona eriyor. Bundan böyle korsan yayın izleme siteleri, TFF Başkanı’nın kararıyla erişime kapatılabilecek. Bu da sürecin daha hızlı işleyeceği ve günün her saati erişim engellemelerinin gerçekleşebileceği anlamına gelecek.



1korsanyayın 19.11.2021.webp

Erişim Engeli Konusunda Yetkili TFF Başkanı


Korsan maç yayını Türkiye’deki büyük sorunlar arasında geliyor. Erişim engellemeleri getirilse bile net çözümü olmayan bu konu, yeni torba yasayla TFF Başkanı yetkisi alanına giriyor. 

Türkiye sınırları içerisinde hizmet sunan korsan yayın siteleri ve uygulamalar erişim engellemeleriyle karşılaşacak. TFF, illegal yayınların tespiti için yeni departman kuracak. Kaçak maç yayını yapan siteler, bu sayede kısa sürede tespit edilecek. 

Korsan yayın konusunda öncelikli amaç, ilgili yayının kaldırılması. Eğer bu başarılamazsa siteye komple erişim engeli getirilecek. TFF Başkanı’nın burada yetkili olması ise süreci hızlandıracak.



2nihatözdemir 19.11.2021.jpg

Erişim Engellemeleri Türkiye Süper Ligi’yle Sınırlı Değil


Kaçak yayın izlemek için giriş yapılan sitelerde sadece Türkiye Süper Ligi maçları bulunmuyor. Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi, Serie A ve daha birçok organizasyonu para ödemeden veya cüzi miktarlar ödeyerek kaçak izlemek mümkün. TFF’nin kuracağı departman, farklı organizasyonları kaçak şekilde yayınlayanları da takip edecek.

Başvuru gelmesi durumunda sitelerin mercek altına alınacağı ve kısa sürede erişim engellemesi getirileceği belirtildi. Durum böyle olunca bedava maç izleme siteleri, sık sık erişim engellemeleriyle karşılaşacak.


3süperlig19.11.2021.webp

Yaptırımlar İşe Yararsa Yayın İhalesindeki Miktarlar Artabilir


Türkiye’de önümüzdeki aylarda Süper Lig ve TFF 1'inci Lig yayın ihalesi yapılacak. Kulüpler ihaleden umutlu olsalar bile yayıncıların yüksek miktarlar ödemeye çok sıcak bakmadığı belirtiliyor. Bunun sebebiyse artan kur ve yıllardır önüne geçilemeyen korsan yayın. 

Bir nevi korsan yayın cezası şeklinde görülen yeni yasanın işe yaraması, yeni yayın ihale sürecini de muhtemelen olumlu etkileyecek. Bu da kulüplere en azından bir süreliğine nefes aldıracak.