Dünya Kupası Play-Off Kura Çekimi TRT Spor’da

17.11.2021 - 04:55

Dünya Kupası Play-Off Kura Çekimi TRT Spor’da

Dünya Kupası play-off kura çekimi TRT Spor’da futbolseverlerle buluşuyor. 26 Kasım Cuma günü 19.00’daki kura çekimini TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

Dünya Kupası’na katılmak için play-off oynamaya hak kazanan Türkiye’nin rakipleri 26 Kasım Cuma günü İsviçre’de gerçekleşecek kura çekimiyle belli oluyor. Kura çekimi ise TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanıyor. 26 Kasım Cuma 19.00’dan itibaren kura çekimini TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

1Kura Çekimi 17.11.2021.jpg

Türkiye Seri Başı Değil


Grup elemelerinin son haftasında Karadağ’ı mağlup ederek play-off oynamaya hak kazanan Türkiye, kuraya seri başı olmayan ekipler arasında giriyor. Portekiz ve İtalya gibi Dünya Kupası’na katılması durumunda turnuvanın favorileri arasında gösterilecek ekiplerin de yer aldığı play-off turunda, Türkiye’nin muhtemel rakipleri şu şekilde:

Portekiz
İsveç
İtalya
İskoçya
Rusya
Galler


2.portekiz,isveç,italya 17.11.2021.jpg

Yarı Finaller 24-25 Mart


Yeni play-off formatında yarı final ve final olmak üzere iki aşama bulunuyor. Yarı finaller, seri başı ekiplerin sahasında oynanırken, finallerin ev sahibi kurayla belirlenecek. 24-25 Mart tarihlerindeki yarı finalleri kazanan 6 ekip, finalde kozlarını paylaşacak. Böylece Avrupa’dan Dünya Kupası’na gidecek son üç takım belli olacak.

Türkiye seri başı olamadığı için play-off yarı finali maçını deplasmanda oynayacak. Yarı finali geçmesi durumunda finalin hangi sahada oynanacağı ise 26 Kasım’daki kura sonucunda belli olacak.


3.dünya kupası 17.11.2021.jpeg

Kötü Günleri Geride Bıraktık


Karadağ maçının ardından TRT Spor’a konuşan Kerem Aktürkoğlu, hedeflerinin Dünya Kupası olduğunu belirtti. Eski kötü günleri geride bıraktıklarını belirten yıldız oyuncu, şöyle devam etti:

Golü yedik, o biraz beklediğimiz gibi değildi ama çabuk reaksiyon verdik. 2'de 2 yapmak istiyorduk, yaptık. Play-off'tan gideceğiz, seri başı değiliz, güçlü rakipler var ama Dünya Kupası'na gitmek için onlardan birini elememiz gerekiyor. Öz güvenimizi kazandık. Eski kötü günleri geride bıraktığımızı düşünüyorum.

4.kerem aktürkoğlu 17.11.2012.jpg


Diğer Spor Kanallarının da Kura Çekimini Yayınlaması Bekleniyor


Kura çekiminin Türkiye’de tek yayıncısının olmayacağı tahmin ediliyor. TRT Spor’un yanı sıra Türkiye’deki diğer spor kanallarının da bu tarihi kura çekimini ekranlara getirmesi bekleniyor.

A Spor, beIN Sports Haber, Tivibu Spor, Spor Smart ve daha birçok kanalda kura çekiminin ekranlara geleceği tahmin ediliyor.