FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye Maçları NTV’de

15.11.2021 - 14:41

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye Maçları NTV’de

Türkiye’nin FIBA 2023 Dünya Kupası eleme maçları NTV’de basketbolseverlerle buluşuyor. 25 Kasım Perşembe 19.30’daki Belarus-Türkiye ve 28 Kasım Pazar 19.00’daki Türkiye-Büyük Britanya maçları NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Japonya, Filipinler ve Endonezya ortaklığıyla düzenlenecek Dünya Kupası’na katılmak isteyen Türkiye’nin eleme maçlarının adresi belli oldu. Önce Belarus deplasmanına çıkacak Türkiye, daha sonra Büyük Britanya’yı konuk edecek. Bu iki mücadele de NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

25 Kasım Perşembe 19.30 Belarus-Türkiye
28 Kasım Pazar 19.00 Türkiye-Büyük Britanya

FIBA World Cup 15.11.2021

17 Kişilik Kadro Belli Oldu


Türkiye, eleme maçları öncesinde 22 Kasım Pazartesi kampa girecek. İstanbul’da toplanacak Türkiye, 25 Kasım’da ilk maçına Belarus deplasmanında çıkacak. Daha sonra Büyük Britanya’yı konuk edecek Türkiye’nin bu iki maç için aday kadrosu belli oldu. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Belarus ve Büyük Britanya maçları kadrosu şu şekilde: 

Buğrahan Tuncer, Tolga Geçim, Deshane Davis Larkin, Erten Gazi, Erkan Yılmaz, Furkan Haltalı, Doğuş Özdemiroğlu, Melih Mahmutoğlu, J. Metecan Birsen, Şehmus Hazer, Akif Egemen Güven, Sadık Emir Kabaca, Berkan Durmaz, Muhsin Yaşar, Berk İbrahim Uğurlu, Samet Geyik, Sertaç Şanlı.


FIBA World Cup Elemeleri Türkiye 15.11.2021

Gruplarında İlk Üç Sırayı Alan Ekipler Üst Tura Yükselecek


FIBA’nın açıkladığı formata göre gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak. Millilerimiz grupta ilk üç sırayı alması halinde A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekipler ile eşleşecek. İkinci turdaki gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

Grupta Yunanistan, Belarus ve Büyük Britanya ile çekişecek Türkiye, ilk 3’e girmesi durumunda Sırbistan, Letonya, Belçika ve Slovakya’nın bulunduğu grubun ilk 3 sırasıyla karşılaşacak. Alınacak her galibiyetin ekstra önemli olduğu bu formatta hedef iki grupta da ilk 3 içinde yer alıp Dünya Kupası’na katılmak.

25 Kasım’daki Belarus-Türkiye ve 28 Kasım’daki Türkiye-Büyük Britanya karşılaşmalarını, NTV ekranlarından takip edebilirsiniz.