Beşiktaş-Trabzonspor: İlk 11'ler

06.11.2021 - 15:02

Beşiktaş-Trabzonspor: İlk 11'ler

Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Beşiktaş, sahasında lider Trabzonspor'u ağırlıyor. Maçın ilk 11'leri açıklandı.

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında lider Trabzonspor, son şampiyon Beşiktaş deplasmanına çıkıyor.

Vodafone park'taki zorlu 90 dakika, hakem Erkan Özdamar'ın düdüğüyle saat 19:00'da başlayacak. Futbolseverler, bu heyecan dolu mücadeleyi, beIN Sports HD 1'den naklen takip edebilecek.

İlk 11 hafta sonunda 8 galibiyet ve 3 beraberlik alan Trabzonspor, 27 puanla ilk sırada yer alıyor. Altı galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunan Beşiktaş ise 20 puanla altıncı sırada bulunuyor.

Beşiktaş'ın Eksikleri

Beşiktaş'ta Batshuayi ve Can Bozdoğan, sakatlıkları nedeniyle bu maçtaki yerlerini alamayacaklar. N'Sakala ve Gökhan Töre ise Sergen Yalçın'ın tasarrufuyla kadrodaya alınmadılar. Sakatlıklarını atlatan N'Koudou, Rosier, Vide ve Pjanic ise Sergen Yalçın'ın görev vermesi halinde Trabzonspor'a karşı forma giyebilecek.

Trabzonspor'un Eksikleri

Trabzonspor'da ise Gervinho, geçtiğimiz hafta bir sakatlık yaşamış ve sezonu kapatmıştı. Bununla birlikte düz koşulara başlayan Perez'in de bu maçta forma giymesi zor görünüyor. Perez, milli aradan sonra tam anlamıyla oynayabilecek hale gelecek. Trabzonspor'daki bir diğer eksik ise geçen hafta gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Edgar Ie. Bordo mavililerde Koita da takımla birlikte çalışmalara başlamıştı ancak, fiziki olarak hazır olmadığı için İstanbul'a getirilmedi.

İlk 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Umut, Vida, Welinton, Rosier, Josef, Pjanic, Teixeira, Ghezzal, Larin Güven

Trabzonspor: Uğurcan, Trondsen, Hüseyin, Vitor Hugo, Dorukhan, Hamsik, Berat, Nwakaeme, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Djaniny

Beşiktaş ve Trabzonspor'un 133'üncü Randevusu

Rosier Nwakeme

Milli ara öncesi birbirinden keyifli mücadelelerin oynanacağı Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında kuşkusuz sonucu en çok merak edilen karşılaşma, İstanbul Vodafone Park'ta oynanacak. Beşiktaş'ın Trabzonspor'u ağırlayacağı mücadeleyle birlikte taraflar, 133'üncü kez birbirlerine rakip olacak. Bundan önce oynanan 132 maçta siyah beyazlıların 54, Trabzonspor’un ise 46 galibiyeti bulunuyor. Bu maçlarda Beşiktaş'ın 183 golüne bordo mavililer, 148 gol ile karşılık verdi. İstanbul'da oynana 47 maçta ise Beşiktaş'ın 20-13'lük üstünlüğü bulunuyor.

Trabzon'da Hedef Koltuğunu Sağlamlaştırmak

Dolmabahçe'de oynanan son 17 Süper Lig maçında rakibine üstünlük kurmakta zorlanan Trabzonspor, geçen sezonun ikinci yarısında oynanan mücadeleyi 2-1 kazanmayı başarmıştı. Haftaya 27 puanla lider giren namağlup Trabzonspor'da hedef, Vodafone Park'tan yerini daha da sağlamlaştırarak ayrılmak. Bordo mavililerin bu sezon deplasmanda yenilgi yüzü görmemiş olması ve oynadığı 6 dış saha maçının beşinden 3 puanla ayrılmış olması, Dolmabahçe'ye gelirken Abdullah Avcı'nın öğrencileri adına güven bir istatistik olarak ön plana çıkıyor.

Trabzon kafilesi İstanbulda

Beşiktaş Lige Tutunmak İstiyor

Hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanında farklı mağlup olarak devler ligindeki üst tur umutlarını yitiren Beşiktaş'ta ise tek hedef, kazanarak zirve ile olan puan farkını 4'e düşürmek. Lige beş maçta topladığı 13 puanla giriş yaptıktan sonra, sakatlıkların da etkisiyle düşüşe geçen siyah beyazlılar, devamında oynadığı 6 lig maçında 7 puan toplarken, bu süreçte aldığı 2 galibiyeti de evinde elde etti. Demir Grup Sivasspor ve Galatasray'ı taraftarı önünde deviren Sergen Yalçın'ın takımı, yine taraftarlarının desteğiyle bu kritik virajı kayıpsız atlarak lige yeniden tutunmak istiyor.

Maç Saatinde Sis Etkili Olabilir

Karşılaşma, Vodafone Park'ta gündüz saatleri itibariyle 23 derece gibi sıcak sayılabilecek bir hava var. Ancak dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'u etkisi altına alan sisli bir hava gözlenmekte ve bugün erken saatlerde de sis bulutunun stadyumun üzerinde yere aldığını görünüyordu. Gerek havanın güneşli olması, zaman zaman da rüzgarın etkisiyle sis bulutu kaybolmuş durumda. Meteorolojiden edinilen bilgilere göre İstanbul'da sisli havanın 6 gün boyunca devam edeceği belirtiliyor. Maç saatinde sisin müsabakanın seyrini nasıl etkileceğini göreceğiz.