Exxen Şampiyonlar Ligi Özetlerini Telif Hakkı Sebebiyle Kaldırttı mı?

05.11.2021 - 13:06

Exxen Şampiyonlar Ligi Özetlerini Telif Hakkı Sebebiyle Kaldırttı mı?

Salı günü oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarının özetlerini Youtube hesabında paylaşan S Sport, bu videoları yaklaşık 10 saat sonra kaldırmıştı. Kanaldan bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken Exxen’in videoları telif hakkı sebebiyle kaldırttığı iddia edildi.

Şampiyonlar Ligi özetleri sezon başından bu yana S Sport Plus platformundan futbolseverlerle buluşuyor. Futbolseverlerin beklentileri arasında S Sport Youtube kanalına da bu özetlerin eklenmesi yer alıyordu. Nitekim Salı günü S Sport bu beklentiye yanıt verdi ve Şampiyonlar Ligi özet görüntülerini Youtube kanalına ekledi. Ancak özetler yaklaşık 10 saat yayında kaldı ve telif hakkı sebebiyle videolar kaldırıldı. İddialar ise Exxen’in telif hakkı sebebiyle videoları kaldırttığı yönünde.

Videoların Kaldırılmasının Sebebi Exxen Olmayabilir


Şampiyonlar Ligi özetlerinin yayın hakkının S Sport’ta olması ve S Sport’un bu özetleri Youtube’a koyması telif hakkını ihlal ediyor gibi görünmüyor. Videoların kaldırılma sebebi basit bir yanlış anlaşılma olabilir. Zira geçtiğimiz yıllarda da yayıncıların başına benzer durumlar gelmişti.

Şampiyonlar Ligi maçlarının Tivibu Spor ekranlarından yayınlandığı dönemde Tivibu da telif hakkı sebebiyle videoları kaldırmak zorunda kalmıştı. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu sorunun çözüme kavuşması sürpriz olmayacak.

S Sport Plus’ta Özetler Yayınlanmaya Devam Ediyor


Exxen’in Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi özetlerinin S Sport’ta yayınlanmasına izin verdiği biliniyor. Youtube özelindeki karmaşanın da önümüzdeki günlerde çözüme kavuşacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının özetleri halen S Sport Plus’ta futbolseverlerin karşısında.

S Sport Plus’a üye olan her futbolsever, maç özetleri kategorisinden Şampiyonlar Ligi özetlerine erişim sağlayabiliyor. Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Avrupa Ligi, Premier Lig, La Liga, Serie A, MLS, Dünya Kupası Elemeleri ve Hollanda Ligi özetlerini S Sport Plus’ta izleyebiliyorsunuz. Ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa’daki maçlarının 90 dakikalık tekrarları da S Sport Plus’ta futbolseverleri bekliyor.

S Sport Plus’a üye olarak dünyanın dört bir yanından spor karşılaşmalarını dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden izlemek için buraya tıklayın.