Beşiktaş Galatasaray Derbi Ne Zaman? BJK GS Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

25.10.2021 - 12:46

Beşiktaş Galatasaray Derbi Ne Zaman? BJK GS Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Süper Lig'in 10'uncu haftası, dev bir derbiye sahne oluyor. Beşiktaş ve Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek müsabaka, saat 20:00'de Vodafone Park'ta oynanacak. Karşılaşma öncesinde futbolseverler, Beşiktaş Galatasaray maçı hangi kanalda?, Beşiktaş Galatasaray maçı saat kaçta?, Beşiktaş Galatasaray derbisi ne zaman?, BJK GS maçı şifresiz mi yayınlanacak?, gibi soruların cevaplarını arıyor. Soruların cevapları makalemizde.

BJK GS Rekabette 350nci Randevu

BJK GS Derbisi Hangi Kanalda?

Süper Lig'in 10'uncu haftası, İstanbul'un iki devini karşı karşıya getirecek mücadele ile kapanıyor. Takımların hafta içi Avrupa mesaisi sebebiyle Pazartesi günü oynatılan müsabaka, beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Süper Lig'in resmi yayıncısı beIn Sports, diğer tüm karşılaşamalar gibi bu maçın da tek resmi hak sahibi. Yayıncı kuruluş, maç öncesi ve sonrasındaki programları, röportajları ve detaylı yorumlarıyla derbinin tüm heyecanını izleyicilere aktaracak.

Derbiler Haftası

Bilindiği üzere bu hafta, Avrupa liglerinde de çok önemli maçlara sahne oldu. Barcelona-Real Madrid, Manchester United-Liverpool, Roma-Napoli, Inter-Juventus ve Marsilya-PSG gibi dev maçlara sahne olan hafta, Türkiye'de de Beşiktaş-Galatasaray maçı ile taçlanıyor. Türk futbolseverler, her ne kadar Avrupa'nın dev rekabetlerini de ilgiyle takip etseler de, yeerel rekabet her zaman bir adım önce. Bu açıdan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin oynanacağı saatte, tüm Türkiye'de nefesler tutulacak. Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın ile Galatasaray'ın efsanesi Fatih Terim, bu maç ile kozlarını bir kez daha paylaşacak.

İki Tarafın Artıları Eksileri

İki tarafın artılarını ve eksilerini değerlendirirken, öncelikle ev sahibi avantajı olan Beşiktaş'tan söz etmek gerekiyor. Vodafone Park'ta kendi seyicisi önünde oynayacak olan Beşiktaş için taraftar baskısı en büyük artı olarak sayılabilir. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında takımı havaya sokan ilk 20 dakikadaki taraftar desteği, bu akşam da siyah beyazlılar için büyük bir koz olacak. Beşiktaş'ın bir diğer artısı ise, Şampiyonlar Ligi'nde maçını Salı günü oynadığı için, Perşembe günü Moskova deplasmanında oynayan Galatasray'a nazaran 2 günlük bir avantajı olması. Beşiktaş'ın hem seyahat etmemiş olması, hem de rakibine göre 2 gün daha fazla çalışmış olması da artılar arasına ilave edilebilir. Yine bir diğer başlık ise Ghezzali Batshuayi ve Larin'li hücum gücü, Sergen Yalçın'ın en çok güvendiği departman. Galatasaray'ın artılarını başlıklar halinde saymak gerekirse: Sarı kırmızılıların defans hattı, Avrupa Ligi'nde alınan galibiyet neticesinde maça moralli çıkılacak olması, rakibine göre daha sert bir orta sahaya sahip olması, ve Kerem-Morutan ikilisi ile geçiş oyunlarında çok mahir olması. Bakalım bu zorlu müsabakada gülen taraf kim olacak?

Muhtemel 11'ler

Dev müsabakada takımların sahaya hangi 11'ler ile çıkacakları da en çok merak edilen konuların başında geliyor. Çeşitli haber siteleri ve spor kanallarındaki takım muhaberilerinin tahminlerini bir potada erittiğimizde, ortaya şöyle bir muhtemel 11 tablosu çıkıyor:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Necip, Umut Meraş, Josef, Teixeira, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelson, Marcao, van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Mostafa Mohammed