Emre Tilev A Spor’da

03.09.2021 - 09:47

Emre Tilev A Spor’da

Başarılı spikerlerden Emre Tilev, A Spor’da maç anlatımlarıyla futbolseverlerle buluşacak. Bugün 20.00’de Türkiye-Belçika U21 Avrupa Şampiyonası eleme maçıyla A Spor’da maç anlatımlarına başlayacak olan Emre Tilev’in Premier Lig ve Türkiye Kupası maçlarında da boy göstermesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Tivibu Spor ekranlarından futbolseverlerin karşısına çıkan Emre Tilev, Tivibu Spor’dan ayrıldıktan sonra birkaç Youtube kanalında boy göstermişti. Halihazırda Sansürsüz Futbol Youtube kanalında da yer alan Emre Tilev, maç anlatımları için A Spor ile anlaştı. Türkiye-Belçika U21 Avrupa Şampiyonası eleme maçıyla A Spor’daki macerasına başlayacak olan Emre Tilev’in Premier Lig ve Türkiye Kupası maçlarında da futbolseverlerle buluşması bekleniyor. 

Twitter’dan Maç Anlatımı Yapacağını Duyurdu


Bir süredir maç anlatımı yapmayan Emre Tilev, Türkiye-Belçika mücadelesinin anlatım koltuğunda oturacağını Twitter’dan açıkladı. Emre Tilev’in yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Canlarrrr… Özlediniz mi? Buluşalım mı efendim? Teşekkürler A Spor


Emre Tilev Kimdir?


Emre Tilev, 16 Nisan 1971 tarihinde Ankara, Aydınlıkevler'de dünyaya geldi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde okuyan Emre Tilev, okuduğu dönem Samsun TV’de maç anlatımlarına başladı. İstanbul’a döndüğü 1994 senesinde ise Show TV ekranlarında resmi olarak televizyon spikerliğine adım attı.

1995 senesinde Cine 5 televizyonunda Türkiye televizyon tarihinin ilk Formula 1 yarışlarını anlatmaya başladı ve bu tam 3 yıl sürdü. 

1996 senesinde Süpersport kurulumunda ve Cine 5 spor yayınları şekillenmesinde yer aldı. 2004 senesinde ATV’ye geçen Tilev, 2006 yılında Kanal D ekranlarına geri döndü. D-Smart’ta ve Star TV’de Şampiyonları Ligi maçlarını anlatan Emre Tilev, 2011 yılında CNN Türk’e transfer oldu. Bu ekranlarda hazırlık maçlarını anlatan Tilev’in geçtiğimiz yılki adresi Tivibu Spor’du. Tivibu Spor ekranlarında gerek maç anlatımları gerekse program sunuculuğuyla dikkat çeken Emre Tilev, dijital platformlarda boy göstermeye devam ediyor. A Spor ekranlarında maç anlatımlarıyla tekrar futbolseverlerin karşısına çıkacak olan Emre Tilev, A Spor’daki diğer programlarda yer almayacak.