Acun Ilıcalı: Maçlarda Büyük Bir Delilik Yapacağım

20.07.2021 - 18:39

Acun Ilıcalı: Maçlarda Büyük Bir Delilik Yapacağım

Exxen’in sahibi Acun Ilıcalı, yayın ihalesini aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi ile ilgili aklındaki planı açıkladı. Maçlarda büyük bir delilik yapacağını belirten Acun Ilıcalı, fiyatları çok uygun yaparak herkesin futbol maçlarını izlemesini sağlayacağını dile getirdi.

TV8 ve Exxen platformunun sahibi Acun Ilıcalı, Hürriyet’ten Orkun Ün’ün sorularını yanıtladı. Exxen platformunun gelişiminden UEFA maçlarının yayın haklarının satın alınmasına kadar birçok konuya açıklık getiren Acun Ilıcalı, maçları herkesin izlemesi için büyük delilik yapacağını sözlerine ekledi. 25 TL’den başlayan fiyatlar planladığını dile getiren Ilıcalı, çok para kazandığında değil, daha çok insana ulaştığında mutlu olduğunu belirtti.

Exxen’de 1 Milyon Aboneye Dayandık


Ocak 2021’de resmi olarak açılışı yapılan Exxen platformu, farklı yapımları bir araya toplamayı başardı. Euro 2008 sürecini anlatan bir yapıma da yer veren Exxen’in spor içeriklerini arttırması bekleniyordu. Nitekim geçtiğimiz haftalarda 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının yayın hakları satın alınarak bu beklenti gerçekleştirildi. Acun Ilıcalı, Orkun Ün’e verdiği röportajda 1 milyon aboneye yaklaştıklarını dile getirdi. Diğer dijital platformlarla olan rekabete de değinen Ilıcalı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Büyük hayallerle başladık Exxen’e ve hayalleri büyütmeye devam ediyoruz. 1 milyon aboneye dayandık. Çok mutluluk verici bir sayı bu. Netflix bizim dostumuz. Aramızda tatlı bir rekabet var. Geçersek mutlu oluruz. Birincilik, ikincilik fark etmez.

Aylık 25 TL’den Başlayan Fiyatlarla Maç Seyredilebilecek


UEFA maçlarının artık Exxen’de olmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı, makul fiyatlar belirleyerek herkesin karşılaşmaları izlemesini sağlayacaklarını dile getirdi. Maçların kendilerine yıllık 30 milyon Euro’da fazla maliyeti olduğunu belirten Ilıcalı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Maçlarda büyük delilik yapacağım. Bize futbol maçlarının maliyeti yıllık 30 milyon avrodan fazla olacak. Fiyatları çok uygun yaparak herkesin Exxen seyretmesini sağlayacağım. Aylık 25 TL’den başlayan fiyatlarla maç seyredilebilecek. Çok kazandığım zaman değil, daha çok insan seyrettiği zaman mutlu olan biriyim.

Acun Ilıcalı’nın Orkun Ün’e verdiği röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.