Petrocup-Sivasspor UEFA Konferans Ligi Ön Eleme Maçı TRT Spor’da

20.07.2021 - 06:03

Petrocup-Sivasspor UEFA Konferans Ligi Ön Eleme Maçı TRT Spor’da

UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Sivasspor, ikinci ön eleme turunda Moldova temsilcisi Petrocup ile karşılaşıyor. Petrocup-Sivasspor mücadelesi, 22 Temmuz Perşembe günü 20.00’de TRT Spor’da.

UEFA Konferans Ligi ikinci ön eleme turunda Sivasspor’un rakibi Moldova temsilcisi Petrocup oldu. Perşembe günü 20.00’de başlayacak mücadelenin yayıncısı ise geçtiğimiz saatlerde açıklandı. Futbolseverler, bu mücadeleyi TRT Spor ekranlarından takip edebilecek.

Moldova’da Ligler Başladı


Konferans Ligi’nde mücadele eden Petrocup, geçtiğimiz sezonu Moldova Ligi’nde ikinci sırada tamamladı. Mayıs ayı sonunda yeni sezon hazırlıklarına başlayan Petrocup, Moldova’da ligler Temmuz ayında start alınca bu zamana kadar 3 resmi maç yaptı. Ligde oynadığı tek maçı kazanan Petrocup, UEFA Konferans Ligi ön eleme maçlarında ise mağlup olmadı.

İlk ön eleme turunda Kuzey Makedonya temsilcisi Sileks ile karşılaşan Petrocup, deplasmanda 1-1 berabere kalırken, iç sahada rakibini 1-0 geçmeyi başardı. Petrocup’ta hedef iç sahada galip gelerek Sivas’a avantajlı bir skorla gitmek.

Sivasspor Hazırlık Maçı Yapmadı


2020/21 sezonunun ikinci yarısını oldukça iyi geçiren Sivasspor, bıraktığı yerden devam etmek istiyor. UEFA Konferans Ligi ikinci ön eleme turunda Petrocup ile eşleşen Sivasspor, yeni sezon öncesi henüz bir hazırlık maçı yapmadı.

Hedefi ligde ilk 5 olarak belirleyen ve bu doğrultuda hareket eden Sivasspor, UEFA Konferans Ligi’nde de gruplara kalmayı hedefliyor.

Petrocup’u İyi Tanımıyoruz

Eşleşme sonrasında Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Rıza Çalımbay, rakiplerinin bundan önceki maçlarını seyrettiklerini, lig maçlarını da takip ettiklerini belirterek, "Bizden önce lige başladılar, maç oynadılar. Avrupa kupa maçı da oynadılar. Biz de daha kamptayız." diye konuştu.

Çalımbay, tanımadıkları bir takım olduğunu dile getirerek, "Onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. İlk maç deplasmanda olduğu için ona göre ne yapacaklarımızı burada çalışıyoruz. Tabii ki maçı 2 gün kala oyuncularımıza da seyrettireceğiz. Bütün analizleri yapıp onlara söyleyeceğiz. Bütün hedefimiz, bu gruptan çıkmak. Onun için de bu maçı geçmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa kupasında ilk karşılaşmanın ardından 2 maç daha yapacaklarını anlatan Çalımbay, şunları söyledi:

Onun için önce önemli olan bu maç. Bizim bu maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Zaten şu anda bütün çalışmalarımız bu maça yönelik. Antrenmanlarımız günde 2-3'tü. Onların hepsini kestik, şimdi tek antrenmanla çalışıyoruz. Ayın 20'sinde İstanbul'a geçeceğiz. Oradan da Moldova'ya gideceğiz. Bütün amacımız, oradan iyi bir şekilde dönmek.