Türkiye-Gine Hazırlık Maçı TRT Spor’da

27.05.2021 - 20:11

Türkiye-Gine Hazırlık Maçı TRT Spor’da

EURO 2020 öncesinde Türkiye, ikinci hazırlık maçına TRT Spor ekranlarında çıkıyor. Türkiye-Gine mücadelesini, 31 Mayıs Pazartesi günü 20.00’den itibaren TRT Spor’da şifresiz olarak izleyebilirsiniz.

EURO 2020 öncesinde hazırlık maçlarına çıkan Türkiye, ikinci maçında Gine’yi konuk edecek. Türkiye’deki son hazırlık maçına çıkacak olan milliler, hazırlıklarına bu maçın ardından Almanya’da devam edecek. Antalya’da oynanacak Türkiye-Gine mücadelesini ise Pazartesi günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Rakip Kuzey İrlanda’ydı


Türkiye, hazırlık maçı takvimini belirlerken Azerbaycan, Kuzey İrlanda ve Moldova şeklinde rakipleri belirlemişti ancak Covid-19 sebebiyle Kuzey İrlanda Türkiye’ye gelmek istemediğini bildirdi. Bu maçın iptal olmasının ardından yeni rakip arayışlarına başlayan TFF, Gine’de karar kıldı ve böylece Türkiye’nin ikinci hazırlık maçındaki rakibi Gine oldu. 

Akan Oyunda Üretim Kısıtlı


Perşembe günü Azerbaycan’ı konuk eden Türkiye, mücadeleyi ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazanmayı başardı. Gollerin duran toptan gelmesi ve akan oyunda pozisyona girilmekte zorlanılması ise dikkat çekti.

Mücadeleye düşük tempoda başlayan Türkiye, ilk 20 dakikada pozisyona girmekte zorlandı. Dakikalar 28’i gösterdiğinde Makhmudov’un golüne engel olamayan Türkiye, bu golün hemen ardından duran topta Halil Dervişoğlu ile skoru eşitledi. İlk yarının son anlarında da bir korner organizasyonunda Kaan Ayhan skoru belirleyen golü kaydetti. 

3’lü Savunma Denemesi


Uzun süredir konuşulan 3’lü savunma denemesi de Azerbaycan mücadelesinde gerçekleşti. Mücadelede ilk yarıyı Merih Demiral, Kaan Ayhan ve Çağlar Söyüncü stoper hattıyla oynayan Türkiye, ikinci yarıda farklı varyasyonlar denedi.

Euro 2020 öncesinde ideal kadro arayışlarını sürdüren Şenol Güneş’in, Gine karşısında da farklı dizilişleri ve oyuncuları deneyebileceği tahmin ediliyor.

3 Yıl Sonra Afrika’dan Bir Rakip


Türkiye ile Gine arasındaki bu mücadele, iki takımın birbirleriyle oynadıkları ilk karşılaşma olacak. Bununla birlikte Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle de fazla maç oynamadığı biliniyor. En son 2018 yılında Tunus ile bir hazırlık maçında karşılaşan Türkiye, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmıştı.

İdeal kadroyu bulmaya çalışan Şenol Güneş yönetimindeki Türkiye ile oynadığı son 10 maçın 8’inde gol atma başarısı gösteren Gine arasındaki bu mücadeleyi, Pazartesi günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak izleyebilirsiniz.