Türkiye-Azerbaycan Hazırlık Maçı TRT Spor’da

23.05.2021 - 13:53

Türkiye-Azerbaycan Hazırlık Maçı TRT Spor’da

Euro 2020 öncesinde hazırlık maçlarına başlayacak olan Türkiye’nin ilk rakibi Azerbaycan. Türkiye-Azerbaycan mücadelesini, 27 Mayıs Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından naklen izleyebilirsiniz.

Euro 2020’de boy gösterecek birçok ekipten daha erken toplanan Türkiye, ilk hazırlık maçına Azerbaycan karşısında çıkıyor. Alanya’da oynanacak Türkiye-Azerbaycan mücadelesinin yayıncısı ise TRT Spor oldu. Perşembe günü 20.00’deki mücadeleyi, TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

3’lü Savunma İddiası


Son yıllardaki en iyi stoper rotasyonu ile turnuvaya hazırlanan Türkiye’nin, erken toplanmasındaki sebebin 3’lü savunma denemeleri olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yapılan basın toplantısında Şenol Güneş, 3’lü savunma oynatmak istediğini ama bunu çalıştıracak zamanı olmadığını belirtmişti. Teknik direktör Şenol Güneş’in hazırlık maçlarında bu denemeyi yapabileceği iddia ediliyor.

Öte yandan Türkiye’de kadro yine eleştirilere sebep oldu. Adem Büyük, Serdar Dursun, Salih Uçan ve Caner Erkin’in kadroda yer almaması sosyal medyada tepki ile karşılandı. 

Azerbaycan Karşılaşması Galler Provası


Grupta İsviçre, İtalya ve Galler ile karşılaşacak olan Türkiye’nin, Azerbaycan karşılaşmasıyla Galler maçının provasını yapacağı tahmin ediliyor. Galler’in genel olarak topu rakibe bırakması ve Türkiye’nin de topun kendisinde kaldığı senaryolarda üretken olamaması, grubun Türkiye adına en bilinmez maçının Galler olarak anılmasına sebep oluyor.

11 Haziran’da Roma’da İtalya maçıyla turnuvaya başlayacak olan Türkiye, daha sonrasında Galler ve İsviçre ile Bakü’de kozlarını paylaşacak. Bu 3 mücadelenin de adresi TRT 1 olacak.

Azerbaycan ile 10’uncu Randevu


Türkiye ile Azerbaycan daha önce 9 kez karşı karşıya geldi. Bu 9 karşılaşmanın 6’sını Türkiye kazanırken, Azerbaycan 1 kez kazanan taraf olmayı başardı. Geriye kalan 2 maçta ise taraflar beraberlikle sahadan ayrıldı.

Euro 2020’de ses getirmek isteyen ve çalışmalarına birçok takımdan yaklaşık 1 hafta önce başlayan Türkiye ile son yıllarda savunma performansıyla biraz daha rekabetçi kalmayı başaran Azerbaycan arasındaki bu mücadeleyi, Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.