beIN Sports beFair Sloganı Sebebiyle Fenerbahçe’ye Dava Açtı

24.02.2021 - 10:32

beIN Sports beFair Sloganı Sebebiyle Fenerbahçe’ye Dava Açtı

Yayıncı kuruluş beIN Sports ile Fenerbahçe arasındaki gerginlik yargıya taşınıyor. beIN Sports, protesto amaçlı “beFair” sloganını kullanan Fenerbahçe’ye fikri mülkiyet ihlali davası açtı.

Fenerbahçe ile beIN Sports’un arası neredeyse sezon başından bu yana sorunlu. Karagümrük-Konyaspor maçında Fenerbahçe’ye edilen küfürlü tezahüratların kullanılmasıyla bu sorun, farklı bir boyuta ulaştı ve Fenerbahçe beIN Sports’u protesto etmeye başladı. İlk olarak tarafsız yayın ve benzeri tişörtlerle röportaja çıkan Fenerbahçe, daha sonrasında reklam panolarında beFair logosuna yer verdi. beIN Sports da bu logoyu şirketin markalaşmasını manipüle edici davranış olarak değerlendirdi ve Fenerbahçe’ye dava açtı.

Haklarımızı Korumak İçin Bütün Yasal Yollara Başvuracağız

beIN Sports, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Haklarını korumak için yasal yollara başvuracaklarını belirten beIN Sports’un yaptığı açıklamada öne çıkan kısımlar şu şekildeydi:

Haklarımızı korumak için gerekli olan bütün yasal yollara başvuracağız. Daha önce de gösterdiğimiz gibi, ‘fikri mülkiyetin korunması’ konusunda tavizsiz bir yaklaşım benimsiyoruz. Bunun tek sebebi futbolun ekonomik temelli olmasından kaynaklanıyor.

Geçmişte Benzer Davalar Olmuştu

beIN Sports’un markasını koruma konusunda çoğu şirketten daha titiz davrandığı biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda yine markasının farklı bir şirket tarafından kullanılması üzerine dava açmıştı.

Suudi Arabistan merkezli beoutQ kanalına benzer şekilde dava açan beIN Sports, bu davayı kazanmış ve kanalın hizmetlerinin sınırlandırılmasını sağlamıştı. 

Digiturk Spordan Sorumlu yöneticisi Rashed Al-Marri de geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklamalar yapmıştı. Fenerbahçe’nin markalarını kullanmadan protesto yapabileceğini belirten Al-Marri, Londra’daki merkezin yasal yollara başvuracağının da sinyallerini vermişti.

beIN Sports ile Fenerbahçe Arasındaki Gerginlik Devam Edeceğe Benziyor

Yapılan yorumlardan başlayan Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş beIN Sport arasındaki gerginlik, küfürlü tezahürat paylaşımıyla farklı bir boyuta gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda Güntekin Onay’ın Kemal Ademi’nin Fenerbahçe karşısında kaçırdığı pozisyon ile ilgili yorumu da Rashed Al-Marri’nin açıklamaları da Fenerbahçe camiasından tepki toplamıştı.

Açılan dava ile Fenerbahçe ile beIN Sports arasındaki gerginliğin devam edeceği gözler önüne serildi. Davanın nasıl ilerleyeceği, Fenerbahçe’nin protestolara devam edip etmeyeceği ise merak konusu.